Back to Question Center
0

Η απώλεια επιχειρήσεων λόγω κακής εσωτερικής διακόσμησης;

1 answers:
.
.
.
. aluminum outdoor bar.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575733110000000" alt="Business Poor Interior Design Feng Shui">

Πήγατε ποτέ σε ένα χώρο επιχειρήσεων και ένιωσα άμεση ταλαιπωρία;. Εάν ναι, πιθανόν να μην επιστρέψετε. Το επιχειρηματικό σας περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις, την ποιότητα των υπηρεσιών, την παραγωγικότητα και, τελικά, την κατώτατη γραμμή.

.

Ένας τρόπος για να βελτιωθεί ένας αδιάφορος εσωτερικός σχεδιασμός είναι να εξεταστεί η αρχαία κινεζική τέχνη του feng shui, η οποία είναι μια αρχή σχεδιασμού που χρησιμοποιείται για να διευκολύνει τη ροή της ενέργειας. Με απλούς, σύγχρονους όρους, είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το σωρό.

.

Feng Shui σε περιβάλλον γραφείου

.

Τα ανοικτά γραφικά διευκολύνουν την κίνηση της ενέργειας μέσω του χώρου εργασίας. Μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα ανοιχτό γραφείο, εξασφαλίζοντας ότι οι διάδρομοι μεταξύ των γραφείων είναι ευρείς. Για να αυξήσετε την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας , αποφύγετε να τοποθετήσετε τους υπαλλήλους πίσω-πλάτη ή να κοιτάτε κατευθείαν ο ένας προς τον άλλο. Εάν μπορείτε, κλιμακώστε τους χώρους εργασίας έτσι ώστε τα μέλη της ομάδας να μπορούν να κοιτάξουν ευθεία μπροστά σε πιο ήρεμους χώρους.

.

Για να μπορέσετε να εστιάσετε καλύτερα τους υπαλλήλους σας, αποφύγετε τους χώρους εργασίας στους κλιμακοστάσιους, στους ανελκυστήρες, στους διαδρόμους ή σε οποιονδήποτε άλλο μεταβατικό χώρο, καθώς και στις τουαλέτες, τις ντουλάπες, τα αποθέματα και τον βαρέα εξοπλισμό γραφείου.

.

Επιπλέον, επιλέξτε έπιπλα με στρογγυλεμένες άκρες, καθώς οι γωνιακές άκρες μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ευερεθισμένοι, άβολα και απλά γενικά τονισμένοι. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κατάλληλα έπιπλα στρογγυλής ακμής, χρησιμοποιήστε τα φυτά για να καλύψετε τις αιχμηρές γωνίες και να δώσετε μια πιο χαλαρή αίσθηση.

.

Ο σχεδιασμός του προσωπικού σας γραφείου είναι εξίσου σημαντικός. Πάντα κάθεστε με το γραφείο σας απέναντι από την πόρτα, διότι σας επιτρέπει να βλέπετε τις επιχειρήσεις καθώς έρχονται και να εξετάζετε όλα όσα συμβαίνουν στο γραφείο πέρα. Τοποθετήστε το γραφείο σας σε έναν συμπαγή τοίχο, για να δώσετε υποστήριξη και δύναμη στην καριέρα σας. Δοκιμάζοντας όπως μπορεί να είναι, μην τοποθετείτε το γραφείο σας κοιτάζοντας παράθυρο, καθώς κάνει για περισπασμούς. Και δεν το βάζετε μπροστά σε ένα παράθυρο. το άνοιγμα δεν προσφέρει επαγγελματική υποστήριξη.

.

Περιλαμβάνει τα σωστά χρώματα

.

Υπάρχουν πέντε βασικά στοιχεία για το φενγκ σούι: Ξύλο, φωτιά, χώμα, μέταλλο και νερό. Κάθε ένα έχει ένα αντίστοιχο χρώμα ή χρώματα και ένα συναίσθημα που επικαλείται.

.

Ξύλο: Το ξύλο συμβολίζει την πίστη και την εμπιστοσύνη και τα χρώματα που συνδέονται περισσότερο με αυτό είναι πράσινα και καφέ.

.

Πυρκαγιά: Η πυρκαγιά, όπως αναμένετε, πυροδοτεί τον ενθουσιασμό και την υψηλή ενέργεια και είναι το στοιχείο που συνδέεται με την παραγωγικότητα και τη γρήγορη δράση. Κόκκινο και φωτεινό πορτοκαλί είναι τα χρώματα εδώ.

.

Γη: Σκεφτείτε τους γήινους τόνους, όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί, το καφέ και το καυτό κόκκινο. Χρησιμοποιήστε αυτά τα χρώματα για την προώθηση της σταθερότητας και της συνέπειας.

.

Μέταλλο: Αν και το εκτεθειμένο μέταλλο είναι το κομψό στοιχείο σχεδιασμού της επιλογής αυτές τις μέρες, μπορεί να μην θέλετε να πάτε στη θάλασσα. Σίγουρα, αυτό είναι το στοιχείο που αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την ταμειακή ροή, αλλά υπερβολικά αποβάλλει την ισορροπία του χώρου σας και μπορεί να το κάνει να αισθάνεται συντριπτική. Ασημένιο, χρυσό, γκρι ή οποιοδήποτε άλλο μεταλλικό χρώμα εδώ.

.

Νερό: Όπως ίσως μαντέψετε, το μπλε, το χάλυβα γκρι και το μαύρο είναι τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν το νερό. Αυτό το στοιχείο προωθεί την επικοινωνία, την ελεύθερη ροή των ιδεών και τα ταξίδια.

.

Καθαρίστε το ακαταστασία

.

Μόνο τα πράγματα που χρειάζεστε όλη την ημέρα, κάθε μέρα, θα πρέπει να είναι εφικτά. Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να αποθηκευτούν κάπου. Κρατώντας στο ελάχιστο την ακαταστασία, όχι μόνο θα αυξήσουμε την παραγωγικότητα, θα βελτιώσουμε την πειθαρχία, θα δώσουμε στους εργαζόμενους καθαρότερο μυαλό, θα τους επιτρέψουν να δουλέψουν με λιγότερες περισπασμούς και να δημιουργήσουν περισσότερο χώρο για άλλα έργα.

.

Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι περισσότερο από το τελειωτικό άγγιγμα

.

Το γιν και το γιανγκ του επιχειρηματικού σας περιβάλλοντος πρέπει πάντα να είναι σε ισορροπία: Τα αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά γνωρίσματα πρέπει να είναι ίσα, έτσι ώστε να μην συντρίβεται μια ενέργεια. Έτσι, αν έχετε στοιχεία όπως το σκληρό ξύλο, τις καρέκλες, τα κιβώτια και τα ψηλά ταβάνια, ισορροπήστε αυτά με τα στοιχεία του γιν (όπως τα στρογγυλά διακοσμητικά στοιχεία και τα φωτεινά χρώματα τοίχων.

.

Επίσης, επιλέξτε χαλαρωτικές διακοσμήσεις που προάγουν τη χαλάρωση και την παραγωγικότητα. Τα ενυδρεία είναι δημοφιλή για να δώσουν ταυτόχρονη αίσθηση ενέργειας και ηρεμίας. Τα φυτά δίνουν μια ψυκτική ενέργεια και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας. Στο παρελθόν, επιλέξτε έργα τέχνης και αντικείμενα που συμβολίζουν το εμπορικό σήμα και τον πολιτισμό σας και χρησιμεύστε για να επηρεάσετε τους υπαλλήλους σας για να συμβάλλετε στην επιτυχία σας.

.

Το Feng shui δεν είναι μια ακριβής επιστήμη, και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοί οι σκληροί και γρήγοροι κανόνες που θα κάνουν ή θα σπάσουν την επιχείρησή σας. Αλλά αν νομίζετε ότι το γραφείο σας αισθάνεται λίγο blah, ή η τρέχουσα διάταξη σας φαίνεται αγχωτική και αντιπαραγωγική, κάντε αυτές τις αλλαγές και δείτε τι συμβαίνει. Ιδανικά αυτό θα κάνει όλους να αισθάνονται λίγο καλύτερα. Ακόμα κι αν δεν ξέρουν γιατί.

.
.
.

Ο Matt Meltzer είναι καθηγητής επιχειρηματικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Είναι παλαίμαχος του Σώματος θαλάσσιων σωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει πτυχίο πανεπιστημίου στην διοίκηση επιχειρήσεων από το UM, καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα μαζικής επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

.
.
April 25, 2018