Back to Question Center
0

Η βελτίωση των σχέσεων προμηθευτών είναι κρίσιμη για την επιτυχία των μικρών επιχειρήσεων

1 answers:
.
.
.
. starfire rehvid.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575729780000000" alt="Vendor Relationships">

â € œΠρομηθευτές!  €;. νομίζεις.

â € œHa!. IÃ ¢ â, ¬ â "¢ m δίνοντας τους επιχείρηση. Itâ € ™ s δουλειά τους να διατηρήσουν μια καλή σχέση με ME! Â €;. Και ενώ αυτή μπορεί να είναι μια κοινή αντίδραση στο γόνατο, σκέφτεστε ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιταχύνετε την αποτυχία της μικρής σας επιχείρησης .

Επειδή οι πωλητές είναι κάτι περισσότερο από μια εξωτερική πηγή υλικών και υπηρεσιών. Σίγουρα, διατηρούν την επιχείρησή σας σε κίνηση, αλλά μπορούν επίσης να γίνουν πολύ περισσότερα από έναν προμηθευτή.

Οι πωλητές μπορούν να γίνουν δυνητικές επιχειρήσεις, ή τουλάχιστον να σας εισάγουν σε νέες επιχειρήσεις, â €;. Nick Amodeo, συνεργάτης στην Intrepid Risk Partners , μια μικρής ασφαλιστικής εταιρείας στη Νέα Υόρκη. «Για παράδειγμα, εργαζόμαστε με αξιώσεις εταιρείες που συνεργάζονται με μεσίτες που μας έρχονται σε επαφή με ένα ολόκληρο βιβλίο δυνητικών νέων πελατών.

Αλλά η αξία των μεγάλων σχέσεων προμηθευτή υπερβαίνει τη δικτύωση. Η Amodeo λέει ότι κατάφερε να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις των πωλητών για μικρά έργα και ζήτησε ακόμη και κάποια νομική βοήθεια, η οποία εξοικονομεί σημαντικά χρήματα στους δικηγόρους.

"Μπορούν επίσης να σας φέρουν σε συνέδρια που θέλετε να είστε στο, â €;. αυτος λεει. "Και συνήθως θα σας διασκεδάσουν.


Η σημασία της συνεργασίας με τους πωλητές σας είναι προφανής, αλλά πώς σχεδιάζετε αυτές τις σχέσεις;

Inc. com δημοσίευσε πρόσφατα μια λίστα με 10 τρόπους για να δημιουργήσει μεγάλες σχέσεις προμηθευτή. Μεταξύ αυτών:

.
  • Εξηγήστε τους επιχειρηματικούς σας στόχους
  • .

.
  • Βάλτε τα πάντα γραπτώς
  • .

.
  • Υποβολή εκθέσεων προόδου
  • .

.
  • Να είστε εύλογος
  • .

.
  • Αποφύγετε το παιχνίδι Blame
  • .

.
  • Εμφάνιση πίστης
  • .

.
  • Διατήρηση της υπεραξίας
  • .

.
  • Προγραμματίστε εκ των προτέρων
  • .

.
  • Προμηθευτές αμαξοστοιχιών για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας
  • .

.
  • Προσέξτε
  • .Και ενώ οι άνθρωποι αυτές τις μέρες φαίνεται να αγαπούν τους καταλόγους όπως τους αγαπούν καλή πώληση Black Friday , Inc. καλό σημείο εκκίνησης. Υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό.


Το κλειδί για κάθε επιτυχημένη σχέση είναι ο καθορισμός των σωστών προσδοκιών. Έτσι, όταν ξεκινάτε αρχικά τη διαδικασία γνωριμίας ενός νέου πωλητή, βεβαιωθείτε ότι το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να εξηγήσετε ποια είναι η επιχείρησή σας και ποιους είναι οι στόχοι σας. Μόλις το ξέρουν αυτό, μπορούν να αρχίσουν να προσαρμόζουν τα πράγματα όπως τις προσφορές, τις πωλήσεις και τα νέα προϊόντα σε αυτό που θα σας βοηθήσει καλύτερα.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να καταλάβετε τι ο προμηθευτής χρειάζεται από εσάς. Έχουν συγκεκριμένα συστήματα παραγγελιών που πρέπει να χρησιμοποιήσετε;. Μια διαδικασία πληρωμής που ίσως να μην καταλάβετε;. Μια αναφορά προόδου σχετικά με το πώς χρησιμοποιείτε τα προϊόντα σας και πώς μπορούν να τα βελτιώσουν;. Εάν ο πωλητής σας δεν είναι εθελοντικά αυτές τις πληροφορίες, ρωτήστε τους. Θα κάνει τα πάντα να τρέξουν ομαλά.

Μόλις ξέρεις τόσο πολύ για τον άλλον, οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν πολύ ευκολότερες. Ο στόχος οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης καλής πίστης είναι ένα win-win, και όταν ξέρετε τι θα βοηθήσει την άλλη πλευρά â € œwin, â ??. οι προσφορές και οι αντίθετες προσφορές θα είναι πολύ πιο δελεαστικές.


Οι πωλητές δεν μοιάζουν με τους συζύγους: Πρέπει να δουν άλλους να επιβιώσουν. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ενώ ο αντιπρόσωπός σας μπορεί να εργάζεται για να σας βρει την καλύτερη προσφορά, μπορεί να το κάνει και για τον διαγωνισμό. Σίγουρα, η καλύτερη τιμολόγηση του πωλητή σας προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά δεν θα έχετε πάντα τη δυνατότητα να το κάνετε.

Παρά το γεγονός αυτό, παραμένοντας πιστοί στους προμηθευτές σας είναι το κλειδί στη διατήρηση καλών σχέσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνετε με τον ίδιο προμηθευτή, ακόμη και αν αυξήσουν ανεξήγητα τις τιμές και μειώσουν την υπηρεσία. Θα απαντήσουν βοηθώντας σας με εκπτώσεις και άλλα κίνητρα.

Αν οι πωλητές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τι κάνεις, ας τους βοηθήσουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να συμβουλευτείτε μαζί τους ποιο χρώμα θα έπρεπε να έχουν τα έπιπλα γραφείου σας (εκτός αν πωλούν έπιπλα γραφείου) αλλά εάν η τιμολόγηση, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης και τα προϊόντα τους επηρεάζουν σημαντικά την επιχείρησή σας,. συναντήσεις.


Βλέπετε ότι η τελευταία συμβουλή της Α.Χ. έδωσε για â € œείναι chummy; â €;. Το εννοούν. Πάρτε το χρόνο για να γνωρίσετε τους πωλητές σας έξω από την εργασία. Είναι βασικό δόγμα των πωλήσεων ότι οι άνθρωποι είναι πιο ικανό να βοηθήσει τους φίλους τους, και παρόλο που σε αυτή την κατάσταση ο πωλητής κάνει την πώληση μπορεί να χρειαστεί ακόμα τα πράγματα από αυτά.

Οι πωλητές σας διευκολύνουν επίσης, καθώς συχνά μέρος της διαδικασίας πώλησής τους σας συναντά για μεσημεριανό γεύμα, δείπνο, αθλητικό γεγονός ή άλλη κοινωνική δραστηριότητα μόνο για να οικοδομήσουμε τη σχέση αυτή. Και ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν έχετε χρόνο για πράγματα όπως "fun",. εξετάστε το ως ένα ακόμη μέρος της εργασίας στην επιχείρησή σας.

Ανεξάρτητα από το αν οι πωλητές σας είναι καλοί συνεργάτες ή γίνονται πολύτιμοι φίλοι, η διατήρηση καλών σχέσεων με αυτούς είναι σχεδόν εξίσου σημαντική για την επιχείρησή σας, όπως και οι σχέσεις με τους πελάτες σας. Και όταν συνειδητοποιήσετε τα πλεονεκτήματα και σκεφτείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους πωλητές σας, έχετε ήδη κερδίσει τη μισή μάχη.
Η εικόνα προσφέρθηκε από Stuart Miles / FreeDigitalPhotos. καθαρό .

.
.
.

Ο Matt Meltzer είναι καθηγητής επιχειρηματικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Είναι παλαίμαχος του Σώματος θαλάσσιων σωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει πτυχίο πανεπιστημίου στην διοίκηση επιχειρήσεων από το UM, καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα μαζικής επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

.
.
April 25, 2018