Back to Question Center
0

Συμβουλές για την πρόσληψη πιστοποιημένων υπαλλήλων

1 answers:
.
.
.
. Tips Hiring Qualified Employees

Εάν οι Chicago Cubs μπορούν να βάλουν μαζί μια μεγάλη ομάδα, έτσι μπορείτε - oculos de sol barato. Χορηγείται, δεν έχετε 97 εκατομμύρια δολάρια σε μισθοδοσία για να ρίξει γύρω, αλλά youâ ¢ â, ¬ â "¢ re επίσης δεν ψάχνει για ανθρώπους που μπορούν να χτυπήσουν 2-2 curveball έτσι επιλογές σας είναι πολύ ευρύτερο. Μερικές φορές, είναι πολύ ευρείς.

.

Σε μια αγορά όπου οι νεοεισερχόμενοι (γνωστός και ως χιλιετηρίδες) αναζητούν ολοένα και περισσότερο τις μικρές επιχειρήσεις, η εύρεση των σωστών ατόμων μπορεί να είναι δύσκολη. Και ενώ οι παλιές δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι δημοσίευσης στο Monster ή το LinkedIn δεν είναι εντελώς ξεπερασμένες, είναι επίσης πιθανό να μην σας προσγειωθούν με το καλύτερο ταλέντο.

.

Πώς λοιπόν βρίσκετε και προσλαμβάνετε τους καλύτερους εργαζόμενους όταν δεν αναζητούν ενεργά θέσεις εργασίας;. Ακολουθούν μερικές συμβουλές.

.

Παραπομπές

.

Σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των νέων μισθωτών προέρχονται από παραπομπές των εργαζομένων και ένα μπόνους παραπομπής είναι μια κλασική μέθοδος για την εύρεση καλών ανθρώπων, αλλά δεν είναι ποτέ βέβαιο. Οι υπάλληλοι θα συστήσουν μερικές φορές τους φίλους τους με τέτοιες χαιρετισμούς, όπως, "είναι μια SUPER δροσερή κυρία", παρόλο που έχει ακριβώς μηδενική ημερήσια εμπειρία στον τομέα σας. Οι εργαζόμενοι μπορεί να γνωρίζουν καλύτερα ποιος ταιριάζει με την εταιρική κουλτούρα, αλλά για την τέλεια εφαρμογή μπορεί να χρειαστεί να σκάψετε λίγο πιο βαθιά.

.

Δοκιμάστε να επεκτείνετε αυτό το μπόνους παραπομπής σε ΟΛΟΥΣ: Οι ακόλουθοι κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο κουρέας σας, τα παιδιά στη γωνία. Οποιοσδήποτε. Ένας από αυτούς μπορεί να γνωρίζει κάποιον τέλειο και αυτό το έξτρα λίγα κίνητρα θα μπορούσε να τον παρακινήσει να σας παρουσιάσει.

.

Αντιγράψτε τον διαγωνισμό

.

Ένα από τα λαμπρότερα πράγματα για να είναι ένας ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης είναι ότι μπορείτε να μελετήσετε και να αντιγράψετε τι μεγάλες επιχειρήσεις κάνουν με επιτυχία. Αφαιρέστε θέσεις εργασίας από μεγάλους, επιτυχημένους ανταγωνιστές και εξετάστε τις δεξιότητες που αναζητούν, την απαιτούμενη εμπειρία, τον τρόπο διατύπωσης των διαφημίσεών τους και τους τίτλους εργασίας που έχουν δημιουργηθεί. Ίσως επίσης να κοιτάξουμε να δούμε τι προσφέρουν από την άποψη των παροχών και του μισθού αν αυτό είναι διαθέσιμο. Η εταιρεία σας μπορεί να μην είναι σε θέση να το ταιριάξει, αλλά μπορείτε ακόμα να διαμορφώσετε ένα πακέτο με ευέλικτες ώρες ή περισσότερες διακοπές.

.

Μίσθωση Συμβόλαιο Υπάλληλοι

.

Η προσέλκυση ατόμων σε βραχυπρόθεσμες εργασίες σας επιτρέπει να τα δοκιμάσετε και να δείτε ποιος ταιριάζει καλύτερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν χρειαστεί να κάνετε μισθώσεις σε μια βιασύνη, και donâ € ™ t θέλουν να διατρέχουν τον κίνδυνο μιας κακής μίσθωσης. Σας επιτρέπει επίσης να δείτε πώς τα σετ δεξιοτήτων τους ταιριάζουν με τις απαιτήσεις εργασίας, πώς αντιδρούν στις πραγματικές καταστάσεις και πώς προσαρμόζονται στην εταιρική κουλτούρα. Και οι υποψήφιοι μπορούν να σας δοκιμάσουν επίσης, με πολύ μικρό κίνδυνο.

.

(Ουσιαστικά) Όπου το ταλέντο είναι

.

Οι πίνακες θέσεων εργασίας είναι κάπως όπως η έκδοση του Διαδικτύου των τηλεφωνικών πόλων που καλύπτονται από αεροσκάφη. Οι μεγάλοι είναι απλώς γεμάτοι από πράγματα που είναι δύσκολο να διαβαστούν και μερικά από τα δημοσιεύματα παραμένουν πολύ πέρα ​​από τη χρησιμότητά τους. Μεγάλες συμβουλές όχι μόνο προκαλούν την απώλεια της διαφήμισής σας στο διαγωνισμό, αλλά και συντριπτική και αποθαρρυντική για τους αναζητούντες εργασία. Οι υποψήφιοι που αναζητούν εργασία τώρα θα χρησιμοποιήσουν πίνακες εργασίας για συγκεκριμένους κλάδους, οι περισσότεροι από τους οποίους περιορίζονται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Αλλά βρίσκοντας τους σωστούς ανθρώπους ξεπερνάει μόνο την απόσπαση στο δεξιό συμβούλιο. Με αυτή τη γενιά, χρειάζεστε δέσμευση.

.

Τι σημαίνει αυτό;. Σημαίνει τη μετάβαση σε πίνακες μηνυμάτων, σε διαδικτυακές κοινότητες και σε ιστολόγια στα οποία συχνάζουν άνθρωποι στη βιομηχανία σας. Ακόμα και τα θέματα του Reddit μπορούν να δώσουν κάποιες εκπληκτικά χρήσιμες σχέσεις. Ας ελπίσουμε ότι γνωρίζετε ήδη αυτές τις κοινότητες, αλλά αν δεν τους εξοικειώσετε και αρχίσετε να περιπλανηθείτε για να δείτε ποιοι μπορείτε να βρείτε.

.

Κοινωνικά ΜΜΕ

.

Σύμφωνα με το blog του Monster , πάνω από τις μισές εταιρείες χρησιμοποιούν το Twitter για να βοηθήσουν με την πρόσληψη . ΗΜΙΣΥ!. Αυτό πηγαίνει πίσω σε όλο αυτό το πράγμα αφοσίωσης, όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τις πιθανές προσλήψεις πριν ακόμη και να δείτε ένα βιογραφικό σημείωμα.

.

Η ιστορία αυτή είναι πραγματικά το πιο σημαντικό πράγμα που θα κάνετε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Οποιεσδήποτε πλατφόρμες επιλέγετε, κάνετε τα κοινωνικά σας μέσα για περισσότερα από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις προσφορές σας. Σχεδιάστε το για να αντανακλά την προσωπικότητα της εταιρείας σας και μπορεί να τραβήξει το ταλέντο που ψάχνετε.

.

Επίσης, μην φοβάστε να ζητήσετε από τους υπαλλήλους σας να προωθήσουν το άνοιγμα θέσεων εργασίας στους προσωπικούς τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Μπορεί να έχουν γνωστούς που θα ήταν πολύ κατάλληλος. Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να μοιραστεί πολλά για την κοινωνική μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το τι εργάζονται στην εταιρεία σας είναι όπως, και ίσως ακόμη και να δημιουργήσει μια μικρή FOMO (φόβος να χάσει) για όλες αυτές τις φτωχές ψυχές που δεν εργάζονται εκεί.

.

Επιχειρήσεις προσλήψεων

.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι συνήθως αυτοί που δεν αναζητούν αναγκαστικά νέα δουλειά αλλά είναι ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. λέει ο Doug Viney, Πρόεδρος &. Διευθύνων Σύμβουλος της Benjamin Douglas Consulting, μιας εταιρείας προσλήψεων στο Coral Gables της Φλόριντα. Λοιπόν, πώς βρίσκετε αυτούς τους ανθρώπους χωρίς άμεση λαθροθηρία από τους ανταγωνιστές σας;. Η κεφαλίδα αυτού του τμήματος ίσως το έχει δώσει μακριά, αλλά ναι, η απάντηση είναι η πρόσληψη επιχειρήσεων.

.

Οι εταιρείες πρόσληψης είναι εταιρείες που προσλαμβάνετε είτε σε συντηρητή είτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (όπως ένας δικηγόρος) που έχουν πρόσβαση σε ταλέντο που πιθανώς donâ € ™ t. Ή θα χρειαζόταν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να το βρείτε. Ολόκληρη η δουλειά τους είναι να βρουν τους ανθρώπους να γεμίσουν θέσεις για σας και ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το τρέχον προσωπικό σας μπορεί να σας εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο και χρήμα. Η επιχείρηση βρίσκει υποψηφίους, σας παρουσιάζει τα βιογραφικά τους και εσείς αποφασίζετε αν θα τα εισαγάγετε για μια συνέντευξη. Οι αμοιβές για τις εταιρείες διακανονισμού μπορούν να διαφέρουν σημαντικά, αλλά οι εταιρείες έκτακτης ανάγκης συνήθως χρεώνουν περίπου το 30% του μισθού του πρώτου έτους για όποιον μισθώσετε.

.

Κατά την πρόσληψη μιας επιχείρησης προσλήψεων, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο στρατογνώμων καταλαβαίνει την εταιρική σας κουλτούρα, â €;. λέει ο Viney. "Η επίτευξη του καλύτερου ταλέντου είναι η πρώτη πρόκληση, αλλά φροντίζοντας κάποιος να ταιριάζει με τον πολιτισμό σας είναι μια άλλη πρόκληση από μόνη της.

.

Ζητώντας τις σωστές ερωτήσεις

.

Μόλις έχετε επιλέξει τους υποψηφίους, το επόμενο βήμα είναι να προσδιορίσετε ποιες ερωτήσεις πρέπει να ζητήσετε, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τους σωστούς ανθρώπους. Δεδομένου ότι η επιχείρησή σας είναι μικρή, έχετε πιθανώς δουλέψει σχεδόν σε κάθε θέση στην επιχείρησή σας, οπότε γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε συνεπάγεται κάθε εργασία. Χρησιμοποιήστε αυτό το πλεονέκτημα σας και τοποθετήστε κάθε υποψήφιο σε μια δύσκολη κατάσταση που συναντήσατε πριν. Ρωτήστε τους τι κάνουν σε αυτό το σημείο και δείτε πώς σχεδιάζεται αυτό που κάνατε και τι λειτούργησε.

.

Από εκεί και πέρα, Viney προτείνει να τους ρωτήσει γιατί έφυγαν ορισμένες θέσεις εργασίας για ένα άλλο, ποια είναι η σχέση εργασίας τους ήταν όπως και με τους ανωτέρους και τους συναδέλφους τους, και τι ιδανική εταιρική κουλτούρα τους θα μπορούσε να είναι. Επιπλέον, ρωτήστε πάντα για κενά στην απασχόληση και τι τους παρακινεί να εργάζονται καθημερινά. Itä € ™ είναι επίσης σημαντικό να ρωτήσω τι είδους ρόλο το πρόσωπο που ψάχνει για να βεβαιωθείτε ότι έχετε donâ € ™ t τεθεί ένα πρόσωπο που εμπορεύεται λογιστικής ρόλο, παρά τα όσα μπορεί να είναι στο βιογραφικό του.

.

Η πρόσληψη δεν είναι ούτε εύκολη ούτε απλή, και είναι μακριά από μια ακριβή επιστήμη. Αλλά κοιτάζοντας στα σωστά σημεία, φέρνοντας τους σωστούς ανθρώπους και θέτοντας τις σωστές ερωτήσεις, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να δημιουργήσετε την τέλεια ομάδα. Χωρίς την μισθοδοσία 97 εκατομμυρίων δολαρίων.

.
.
.

Ο Matt Meltzer είναι καθηγητής επιχειρηματικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Είναι παλαίμαχος του Σώματος Θαλάσσιων Σωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι κάτοχος πτυχίου στην εμπορική διοίκηση από το UM, καθώς και μεταπτυχιακό στη μαζική επικοινωνία του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

.
.
April 24, 2018