Back to Question Center
0

12 πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν από το franchising του εστιατορίου σας

1 answers:
.
.
.
. hospedar sites gratuitamente.png?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575732090000000" alt="12 Restaurant Franchising Tips">

Όπως λέει και η παροιμία, "η εξομοίωση είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας". Αν είστε franchisor εστιατόριο με μια ιδέα που είναι αρκετά καλή για να μιμηθεί, τότε franchisees θα line up να πληρώσει για το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το όνομα του franchise σας.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος του franchising έχει γίνει τόσο δημοφιλής. Εάν έχετε μια μεγάλη επιχειρηματική ιδέα για ένα franchise εστιατόριο, αλλά σας λείπει ο χρόνος και το κεφάλαιο για να το επεκτείνετε, τότε μπορείτε να γίνετε franchisor και να κάνετε τους ανθρώπους να σας πληρώσουν για να κάνετε το όνομά σας ακόμη μεγαλύτερο. Και σε αντάλλαγμα, οι franchisees ξεκινούν τη δική τους μικρή επιχείρηση.

Γνωρίζατε ότι το 10% της οικονομίας του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ και το 14% της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα προέρχονται από franchises;. Ένα νέο franchise ανοίγει κάθε επτά λεπτά σε αυτή τη χώρα, και τα franchises αντιπροσωπεύουν πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις κάθε χρόνο.

Όλα αυτά ακούγονται ιδανικά, έτσι;. Εύκολο, Ray Kroc. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε ένα franchise εστιατόριο. Εδώ είναι 12 συμβουλές για franchising εστιατόριο για τους πιθανούς δικαιοπάροχους να εξετάσει.

Σας ευχαριστούμε να πηγαίνετε καθημερινά και να φτιάχνετε νέες συνταγές;. Απολαύσατε τα τραπέζια που άγγιζαν και γνωρίζετε τους πελάτες σας;. Αυτές οι μέρες έχουν τελειώσει. Είστε τώρα επιχειρηματίας που εκτελεί μια λειτουργία franchise εστιατόριο. Παρόλο που μπορείτε ακόμα να ρίξετε στην κουζίνα σας ή να κυκλοφορήσετε την τραπεζαρία, ο κύριος όγκος του χρόνου σας τώρα θα δαπανηθεί στρατολόγηση, εκκίνηση και διαχείριση των νέων θέσεων σας. Και αν δεν είστε επιχειρηματίας, αυτό μπορεί να μην είναι για σας.

Οι ανάγκες διαχείρισης πρέπει να είναι κορυφαίες

Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που αφήνετε για να ανθίσει το φρούριο πρέπει να είναι τόσο καλός σε αυτό - αν όχι καλύτερα. - από εσάς. Αυτό σημαίνει να έχετε έναν γενικό διευθυντή που είναι αφοσιωμένος στο εστιατόριο, ένας πρωτοποριακός σεφ και οποιοσδήποτε άλλος που θα κάνει τις συναφείς με το εστιατόριο λειτουργίες που συνηθίζατε. Επειδή έχετε τώρα μια νέα δουλειά. Δείτε την πρώτη συμβουλή.

Θα χρειαστείτε κεφάλαιο για να ξεκινήσετε

Κατά ειρωνικό τρόπο, μια επιχείρηση που μπορεί να πηγαίνετε να αποφύγετε . κόστος εκκίνησης. Μπορεί να χρειαστείτε τουλάχιστον 100.000 δολάρια για να ξεκινήσετε το franchise του εστιατορίου σας . Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δαπανών θα είναι για την εγγραφή σας και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, καθώς αυτές απαιτούν νομικές συμβουλές, οι οποίες σπάνια είναι φθηνές. Μια ομοσπονδιακή κατάθεση μπορεί να φτάσει μέχρι τα $ 20,000, τα κρατικά τέλη είναι άλλα λίγα χιλιάδες, και οι λογιστικές αμοιβές (οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν άδεια από το franchise ελεγχθούν κάθε χρόνο) είναι μέχρι $ 15,000. Αυτό είναι το ελάχιστο όριο και ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης που ξέρεις ότι τίποτα δεν κοστίζει λιγότερο που νομίζεις.

Πιθανότατα θα χρειαστείτε να προσλάβετε νέους υπαλλήλους

Όπως σας αρέσει να λαμβάνετε διπλή πλατινένιο συχνή πτήση,. franchises, youà ¢ â, ¬ â "¢ χρειάζεται και στο σπίτι πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον ότι θα πρέπει να προσλάβετε τουλάχιστον έναν εκπαιδευτή για να κάνετε αυτή τη δουλειά για εσάς. Αφού ανοίξουν αρκετά franchises, θα χρειαστεί πιθανώς ένας σύνδεσμος franchise, ο οποίος μπορεί να χειριστεί τις ανησυχίες και τα ζητήματα που προκύπτουν. Αν αυτά δεν είναι πράγματα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, franchising το εστιατόριο σας μπορεί να μην είναι για σας.

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ένα FDD και καλύτερα να είστε τέλειος

Κάπως έτσι, η διακήρυξη της ανεξαρτησίας ήταν μόνο 1458 λέξεις, αλλά όλα όσα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. μετά από αυτό τουλάχιστον 40 σελίδες. Το Έγγραφο Αποκάλυψης Franchise (FDD) δεν διαφέρει. Και αν δεν είναι όλα τέλεια, μαντέψτε τι;. Θα το στείλουν πίσω και θα σας κάνουν να το κάνετε πάλι.

Υπάρχουν αρκετοί κανόνες που θα χρειαστεί να τοποθετήσετε

Πριν καθίσετε στο θηρίο ενός εγγράφου που είναι το FDD, youâ € ™. θα χρειαστεί να έχουν τα πάντα χαρτογραφηθεί. Όχι μόνο οι περιοχές στις οποίες σχεδιάζετε να επεκταθείτε, αλλά πόσο μεγάλη θα είναι κάθε περιοχή. Άλλα πράγματα που πρέπει να συμπεριληφθούν, αλλά δεν περιορίζονται σε: πόσο καιρό θα είναι η εκπαίδευσή σας και ποιος θα το κάνει;. αν οι δικαιοδόχοι θα πρέπει να αγοράσουν εξοπλισμό από την εταιρεία σας. πώς θα πωληθεί η επιχείρηση. τους όρους της σύμβασης franchise σας. δικαιώματα;. πώς θα προστατεύσετε τις ιδιόκτητες πληροφορίες. και μια νέα οργανωτική δομή που επιτρέπει σε κάποιον franchisees να αναφέρουν.

Οι κανονισμοί αλλάζουν περισσότερο από ό, τι νομίζετε

Ακόμη και από πόλη σε πόλη στην πατρίδα σας, πράγματα όπως οικοδομικοί κώδικες,. "Για να μην αναφέρουμε από το κράτος στο κράτος. Η Καλιφόρνια και το Ιλλινόις είναι τα δύο πιο διαβόητα κράτη για τη ρύθμιση του franchise. Αλλά ακόμα κι αν δεν σχεδιάζετε να επεκταθείτε εκεί, κάνετε περισσότερα μαθήματα από ό, τι νομίζετε ότι χρειάζεστε για τους κανονισμούς όπου επεκτείνετε. Καλύτερα να είσαι ασφαλής από το συγγνώμη.

Πιθανότατα θα χρειαστεί να μισθώσετε έναν Σύμβουλο Franchise

Ναι. Αυτό είναι μια πραγματική δουλειά και μια αρκετά προσοδοφόρα. Μεγάλοι ιδιοκτήτες εστιατορίων δεν είναι πάντα σπουδαίοι επιχειρηματίες ή franchisors, και με τόσο πολύ να σκεφτείτε ότι μπορεί να εξυπηρετηθείτε καλύτερα για να πάρετε κάποια εξωτερική βοήθεια. Αυτοί οι σύμβουλοι πληρώνονται για να σας βοηθήσουν να συγκεντρώσετε τους κανονισμούς FDD, τους κανονισμούς έρευνας σε άλλα κράτη. Παρακολουθήστε τους αιτούντες και γενικά κάνετε όλα τα πράγματα που σας έδιναν αϋπνία από τη στιγμή που σκεφτήκατε αυτή την τρελή ιδέα.

Η ιδέα σας δεν μπορεί να λειτουργήσει παντού

Ακριβώς επειδή οι άνθρωποι στην πόλη σας σκέφτονται την έννοια του βαθιές τηγανισμένου βουτύρου είναι το σπουδαιότερο πράγμα στην ιστορία και η σειρά γύρω από το μπλοκ. για να το πάρει, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι παντού θα το κάνουν. Ορισμένες πόλεις ενδέχεται να είναι ήδη κορεσμένες με προμηθευτές βουτύρου. Άλλοι θα μπορούσαν να βρουν την ιδέα ανυπόμονοι και μια σοβαρή πρόκληση για τα συλλογικά σώματα των παραλιών τους. Η δημοτικότητα δεν είναι ποτέ καθολική, οπότε, όπως και εσείς οι ερευνητικοί κανονισμοί, φροντίστε να διερευνήσετε τον πολιτισμό και τους ανταγωνιστές όπου θέλετε να δημιουργήσετε κατάστημα.

Όλα για την επιχείρησή σας χρειάζεται να μπορούν να αντιγραφούν

Όλα. Από τη διάταξη στο φαγητό στους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Εάν εκτελέσετε μια "μηχανή" που οδηγείται;. εστιατόριο, θα είναι δύσκολο να οδηγήσετε αυτόν τον σεφ σε έξι άλλες τοποθεσίες. Ή αν το μενού σας είναι όλα â € œlocally sourceâ €;. και εποχιακά, αυτό σημαίνει ότι θα είναι φυσικά αδύνατο να κάνετε επανάληψη του μενού σας σε άλλες περιοχές. Ο στόχος ενός franchise είναι να δώσει στους πελάτες την ίδια εμπειρία σε κάθε μία και εάν η επιχείρησή σας έχει κάποιες υποκείμενες έννοιες που απλά δεν μπορούν να αναπαραχθούν, τότε το franchising του εστιατορίου μπορεί να μην είναι για εσάς.

Πρέπει να βοηθήσετε τους franchisees σας με το μάρκετινγκ

Μπορεί να είστε ένας εθνικός (ή περιφερειακός) διαφημιστικός καμπάνιας. Αλλά στη συμφωνία franchise, θα πρέπει να σκεφτείτε να ορίσετε ένα καθορισμένο ποσοστό των εσόδων που ο franchisee πρέπει να δαπανήσει για μάρκετινγκ . Τελικά, είναι και η δουλειά τους. Δέκα με δεκαπέντε τοις εκατό δεν είναι ασυνήθιστο δεδομένου ότι το μάρκετινγκ δαπανούν σε συμφωνίες franchise.

Όχι ο καθένας που θέλει ένα franchise πρέπει να πάρει ένα

Τίποτα δεν χτυπά το εγώ σας πιο γρήγορα από κάποιον που έρχεται στο εστιατόριο σας και λέει â € œOMG!. Κάνετε το καλύτερο φαγητό στην ιστορία. Είμαι εδώ κάθε μέρα και αγαπώ όλο το μενού σας και θέλω να είμαι όπως εσύ . Μπορώ να είμαι franchisee;. Να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτές τις περιπτώσεις. Η επιχείρηση είναι επιχείρηση, και χρειάζεται πολύ περισσότερο από παθιασμένη αφοσίωση για να κάνει ένα franchise έργο. Σίγουρα, θέλετε να είναι τόσο ενθουσιασμένοι για την επιχείρησή σας όπως και εσείς. Αλλά, εάν ένας δικαιοδόχος αποτύχει, τότε πονάει το εμπορικό σήμα του εστιατορίου του εστιατορίου σας και μπορεί να καταλήξει να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του άλματος στις FreeDigitalPhotos. καθαρό .

.
.
.

Ο Matt Meltzer είναι καθηγητής επιχειρηματικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Είναι παλαίμαχος του Σώματος Θαλάσσιων Σωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι κάτοχος πτυχίου στην εμπορική διοίκηση από το UM, καθώς και μεταπτυχιακό στη μαζική επικοινωνία του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

.
.
April 17, 2018