Back to Question Center
0

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο γραφείο Outsourcing μισθοδοσίας - Παρέχετε υπηρεσίες πληροφορικής

1 answers:

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που επιθυμούν να επικεντρωθούν στην οικοδόμηση και την ίδρυση των επιχειρήσεων τους, μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, να ανησυχούν καθώς και να βγάλουν λεφτά χρημάτων με την πρόσληψη του οργανισμού PAYROLL OUTSOURCING AGENCY. Η λειτουργία μιας μικρής επιχείρησης απαιτεί τη διαχείριση πολλών ευθυνών. Όσο περισσότερο αναλαμβάνετε ευθύνες, τόσο λιγότερο αποτελεσματική θα γίνει. Και είναι λιγότερο πιθανό να αυξήσετε την επιτυχία και την κερδοφορία της εταιρείας σας .

Η πλειοψηφία των SMALL BUSINESSES είναι κάτω των 25 εργαζομένων και αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι πιο παραγωγικός παράγοντας περισσότερες πωλήσεις ", λέει ο Randhir, - revenda hospedagem site. Υπηρεσίες πληροφορικής . Κατά την αξιολόγηση, ανεξάρτητα από το αν θα πρέπει να επιλέξετε την υπηρεσία Outsourcing PAYROLL, υπάρχουν διάφορες ερωτήσεις που πρέπει να εξετάσετε πριν να λάβετε μια απόφαση.

Η κοστολόγηση εξαρτάται από το εύρος των εργασιών που ορίζονται και από τον αριθμό των υπαλλήλων. Το πεδίο εργασίας θα περιλαμβάνει μηνιαία επεξεργασία μισθοδοσίας, διαχείριση συμμόρφωσης-PF / P. ΦΟΡΟΣ. / ESIS / Φορολογία επιστρέφει την κατάθεση. Περιλαμβάνει επίσης άλλες δραστηριότητες, όπως το Full & amp;. Τελικός διακανονισμός, Έλεγχος και έλεγχος από επενδύσεις, Έντυπο 16 γενιάς, Διαχείριση προεπιλεγμένων ανακοινώσεων που ελήφθησαν από την υπηρεσία Φορολογίας Εισοδήματος κλπ. Οι δραστηριότητες αυτές διενεργούνται σε μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια βάση.

Οι πελάτες προτιμούν την κατανομή του κόστους ανάλογα με τη δραστηριότητα όπως:

  • Ποιο θα είναι το κόστος για την επένδυση. απόδειξη ελέγχου.
  • Ποιες δραστηριότητες διεξήχθησαν σε ένα χρόνο;
  • Σε περίπτωση εκκίνησης με λιγότερους από 20 υπαλλήλους, ο πελάτης μπορεί να χρεώνει ένα σταθερό ποσό ανά μήνα.

Στην περίπτωση εταιρειών με σημαντική βάση εργαζομένων, μπορεί να χρεώνεται ανά εργαζόμενο ανά μήνα. Αυτό είναι μόνο ένα βασικό μηνιαίο απόσπασμα επεξεργασίας μισθοδοσίας εντούτοις?. οι υπόλοιπες δραστηριότητες όπως ο υπάλληλος F & amp; F, ο έλεγχος των επενδύσεων χρεώνονται χωριστά.

Ποια φαίνεται να είναι μια καλή επιλογή, Εσωτερική ή εξωτερική ανάθεση PAYROLL;

.

) imagesource

Η γενική τάση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια είναι περισσότερο προς την υπηρεσία outsourcing μισθοδοσίας. Η μισθοδοσία είναι μία δραστηριότητα κάθε μήνα σε κάθε οργανισμό. απαιτεί κοινές προσπάθειες περισσότερων από 2 ατόμων από διαφορετικά τμήματα που συντονίζονται μεταξύ τους.

Για ένα ξεκίνημα / Μικρή / Μεσαία εταιρεία που χρησιμοποιεί τους 2 πόρους για μια μεμονωμένη δραστηριότητα είναι μια δαπανηρή υπόθεση και για έναν μεγάλο οργανισμό με . ) απαιτούν περισσότερους από 2 πόρους και στα δύο τμήματα (HR / Finance) για τον συντονισμό μεταξύ του κεντρικού γραφείου και των υποκαταστημάτων.

Ως εκ τούτου,. οι καλύτερες λύσεις που παρουσιάζονται είναι η εξωτερική ανάθεση της δραστηριότητας σε μια ενιαία οντότητα και ο διορισμός ενός μόνο πόρου για τον συντονισμό με το τρίτο μέρος. Ο τρίτος φροντίζει για όλες τις δραστηριότητες που ξεκινούν από τη μισθοδοσία μέχρι τη φορολογία και τη συμμόρφωση.

Η ανταπόκριση των προκαθορισμένων ανακοινώσεων και άλλων ερωτήσεων συμμόρφωσης είναι πολύ δύσκολη, διότι οι εταιρείες καταβάλλουν μεγάλες κυρώσεις όσον αφορά την υποβολή των καθυστερημένων φορολογικών δηλώσεων, τη σύντομη φορολογική έκπτωση,. αναλαμβάνοντας τον παραγωγικό χρόνο. Οι εταιρείες θέλουν οι εργαζόμενοι να επικεντρωθούν στις βασικές δραστηριότητες ως εκ τούτου. outsourcing υπηρεσία μισθοδοσίας μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια.

Είναι τα δεδομένα των υπαλλήλων μου ασφαλή όταν I OUTSOURCE PAYROLL;

Η ασφάλεια δεδομένων των εργαζομένων είναι μια σημαντική πτυχή της εξωτερικής ανάθεσης μισθοδοσίας. Η ασφάλεια δεδομένων μπορεί να είναι 2 ειδών α) Διαθέτοντας ισχυρά συστήματα backup δεδομένων & amp;. β) Μη γνωστοποίηση των πληροφοριών των υπαλλήλων πελατών σε τρίτους. Σε περίπτωση ξαφνικής αποτυχίας των εσωτερικών συστημάτων, τα δεδομένα μπορούν να αποκατασταθούν από άλλες τοποθεσίες χωρίς καθυστέρηση.

Τα δεδομένα ασφαλείας ταξινομούνται ευρέως ως μηνιαία αντίγραφα ασφαλείας / τριμηνιαία / ετήσια αντίγραφα ασφαλείας. Οι πελάτες υποθέτουν ότι θα υπογράψουν μια συμφωνία μη αποκάλυψης με την υπηρεσία outsourcing μισθοδοσίας που θα τους εμποδίσει να αποκαλύψουν τυχόν πληροφορίες για τους εργαζομένους χωρίς προηγούμενη άδεια. Πριν από την επιλογή ενός οργανισμού outsourcing μισθοδοσίας?. πρέπει να κατανοήσουμε τις πρακτικές που εφαρμόζει ο εταίρος για τη διεκπεραίωση και τον έλεγχο των δεδομένων σε επίπεδο master καθώς και το επίπεδο υπολογισμού τους.

Ένας οργανισμός εξωτερικής ανάθεσης μισθοδοσίας μετά τον έλεγχο αν ο πελάτης συναντήσει σφάλματα στα επεξεργασμένα δεδομένα και στη συνέχεια θα προτιμούσε να μετακινηθεί σε άλλο εταίρο ή να προχωρήσει στην επιλογή επεξεργασίας στο σπίτι.

  • Κατανόηση της ροής της μισθοδοσίας που υιοθετεί ο εταίρος. Πώς συνεργάζεται ο μισθολόγος για τους υφιστάμενους πελάτες του.
  • Οι πρακτικές εσωτερικού ελέγχου που δημιουργούνται από τον εταίρο για τη διατήρηση της ακρίβειας των δεδομένων.
  • Γνώση σχετικά με το θέμα. Ενημερώνεται ο συνεργάτης του με τις αλλαγές που συμβαίνουν σε σύμφωνα με τη νομοθεσία ;. Ε. Φορολογία, επένδυση, P. F., Ρ. ΦΠΑ, κλπ.
  • Προσαρμοσμένο σχέδιο δράσης σχεδιασμένο από τον εταίρο για τον πελάτη προκειμένου να διατηρηθεί η προθεσμία πληρωμής.

Ποια είναι η ισχύς των εργαζομένων που χρειάζεστε για την OUTSOURCE PAYROLL

. συστήματα από την ίδια την πρώτη ημέρα. Κάθε οργάνωση, όσο μεγάλη ή μικρή, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον σκέφτεται το ίδιο. Οι αναθέσεις ταξινομούνται ευρέως σε βασικές και μη βασικές δραστηριότητες. Οποιαδήποτε ανάθεση που προσθέτει στην παραγωγικότητα της επιχείρησης ή του υπαλλήλου μπορεί να γίνεται εσωτερικά.

Οι εκχωρήσεις που είναι συνήθεις και υποχρεωτικές, αλλά δεν προσθέτουν στην παραγωγικότητα της εταιρείας όσον αφορά το κέρδος ή οποιαδήποτε άλλη μορφή και απαιτούν επίσης πρόσθετους πόρους για τη διαχείριση προτιμούνται να ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες. Η δύναμη των εργαζομένων στην εταιρία δεν αποτελεί πια αποφασιστικό παράγοντα. Ο επικεφαλής HR / Finance σε έναν οργανισμό πρέπει να αποφασίσει εάν θα πρέπει να επενδύσει 2-3 ημέρες σε ένα μήνα σε μη βασική δραστηριότητα επεξεργασίας μισθοδοσίας ή να επενδύσει την ίδια ώρα σε μια βασική δραστηριότητα εντός του οργανισμού.

Σχετικά με την Assure Υπηρεσίες Πληροφορικής

Assure IT Services είναι PAYROLL ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ εταιρεία στη Βομβάη. , προσφέροντας υπηρεσίες μισθοδοσίας σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ινδία. Η εταιρεία προσφέρει λύσεις outsourcing διαχείρισης μισθοδοσίας 360 μοιρών με το state-of-the-art λογισμικό και μια ομάδα που είναι πολύ έμπειρα στις υπηρεσίες μισθοδοσίας.

Ο Randhir Nagvenkar είναι διευθυντής της Assure IT Services . Είναι πτυχιούχος της διοίκησης και έχει διαδραματίσει πολλαπλούς ρόλους, από το μάρκετινγκ προϊόντων έως την εφαρμογή στην πλευρά του πελάτη. Με τα χρόνια έχει συγκεντρώσει τις δεξιότητες και τις γνώσεις στην εκτέλεση και διαχείριση μεγάλων έργων υλοποίησης μισθοδοσίας σε διάφορες κατακόρυφες βιομηχανίες.

April 13, 2018