Back to Question Center
0

Πώς να προγραμματίζετε εκ των προτέρων για απρόβλεπτα επιχειρηματικά έξοδα

1 answers:
.
.
. access control installers.jpg?center=0.4835820895522388,0.524&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575734530000000" alt="How to Plan Ahead for Unforeseen Business Expenses">

Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, ακόμη και με τα καλύτερα σχέδια, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα προκύψουν απρόβλεπτα επιχειρηματικά έξοδα.

.

Επομένως, αν ξεκινάτε την επιχείρησή σας αυτή την εβδομάδα ή υπάρχει εδώ και δεκαετίες, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συχνά είδη απροσδόκητων δαπανών:

.

Εξοπλισμός και Τεχνολογία

.

Χρειάζεστε τον σωστό εξοπλισμό και τεχνολογία για να παραμείνετε στην επιχείρηση. Μια ξαφνική αποτυχία εξοπλισμού μπορεί να οδηγήσει την επιχείρησή σας σε χάος, αν δεν έχετε ένα back-up σχέδιο. Για να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση, πραγματοποιήστε μια επαγγελματική αναθεώρηση του εξοπλισμού και της τεχνολογίας σας κάθε χρόνο για να δείτε αν υπάρχουν προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν για να αποφευχθεί η πλήρης αποτυχία. Ωστόσο, ακόμα και με καλό προγραμματισμό και ασφάλιση, υπάρχουν στιγμές που εμφανίζονται ξαφνικά προβλήματα, και πιο συχνά, είναι πιο ακριβά από ό, τι περιμένετε.

.

Βοηθητικά προγράμματα

.

Εάν είστε κάτοχος φυσικού καταστήματος ή γραφείου, πρέπει να είστε έτοιμοι για προβλήματα με ηλεκτρικό ρεύμα, υδραυλικά και άλλα οικοδομικά ζητήματα. Αν και πολλά έξοδα δεν είναι συντριπτικά, αν χρειαστεί να πάρετε το χώρο σας rewired ή νέους σωλήνες, μπορεί να τρέξει σε χιλιάδες.

.

Έξοδα εργασίας

.

Ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να προσλάβετε κάποιον νέο, ένας τρέχων υπάλληλος μπορεί να εγκαταλείψει και να επιβιβαστεί σε νέους εργαζόμενους μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτα έξοδα, όπως νέες στολές και εκπαίδευση. Πρέπει επίσης να εξετάσετε τη χαμένη παραγωγικότητα καθώς ο νέος υπάλληλός σας μαθαίνει τη δουλειά.

.

Νομικά έξοδα

.

Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, μπορείτε να κάνετε τα πάντα σωστά και να τελειώσετε σε μια νομική κατάσταση, όπως μια δίκη για μια συμβατική ρήτρα ή ένας πελάτης που γλίστρησε στο πάτωμά σας. Ακόμη και αν τελικά κερδίσετε, μπορεί να είναι δαπανηρή η πρόσληψη δικηγόρων για να υπερασπιστεί την επιχείρησή σας και τελειώνετε χάνετε πολύ χρόνο, γεγονός που μπορεί να βλάψει την παραγωγικότητα.

.

Συρρίκνωση

.

Η συρρίκνωση σε αυτή την περίπτωση αναφέρεται στη μείωση του αποθέματος λόγω κλοπών, κλοπών και διοικητικών λαθών. Πρόκειται για ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα καθώς η Εθνική Έρευνα για την Ασφάλεια Λιανικής (2016) ανέφερε ότι το απόθεμα καταστημάτων των καταστημάτων λιανικής πώλησης των ΗΠΑ σημείωσε κατά μέσο όρο 1,38% των λιανικών πωλήσεων ή 45 δολάρια. 2 δισ. Ευρώ το προηγούμενο έτος. Παρόλο που μπορείτε να προσφέρετε κατάρτιση και άλλες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί πλήρως.

.

Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για αυτές τις απρόσμενες δαπάνες;. Παρακάτω υπάρχουν μερικές νικητήριες στρατηγικές.

.

Δημιουργία προϋπολογισμού

.

Πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν δημιουργούν ετήσιο προϋπολογισμό. Μετά από όλα, υπάρχει τόσο πολύς χρόνος και οι άνθρωποι περιμένουν να ξεπεράσουν. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, καθώς ο προϋπολογισμός σας βοηθά να καταλάβετε εάν οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί. Ανακοινώνει επίσης την κατεύθυνση σας με το προσωπικό σας και παίρνει αποφάσεις πιο γρήγορα από τότε που έχετε τις πληροφορίες που έχετε στη διάθεσή σας.

.

Κατά τη δημιουργία ενός προϋπολογισμού, θα πρέπει να παρακρατήσετε ένα ποσοστό των μετρητών προς απρόσμενες δαπάνες. Επιπλέον, θα πρέπει να στοχεύσετε ένα ποσοστό πωλήσεων σε αυτό το στοιχείο γραμμής. Μπορεί να είναι τόσο χαμηλό όσο ένα τοις εκατό, αλλά με την πάροδο του χρόνου, θα συσσωρευτεί σε ένα μεγαλύτερο ποσό. Όσοι μήνες δεν έχετε έκτακτη ανάγκη, μπορείτε να αυξήσετε το ποσό.

.

Με τον προγραμματισμό μπροστά, θα ξέρετε αν έχετε αρκετά χρήματα για έξοδα έκτακτης ανάγκης. Uou're ένα βήμα μπροστά δεδομένου ότι μπορείτε να αποφασίσετε πώς να αποκτήσετε τα απαραίτητα κεφάλαια με τον καλύτερο τρόπο χωρίς την πίεση του χρόνου προσπαθεί να πάρει χρήματα, ενώ έχετε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

.

Ξεκινήστε το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης

.

Ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης ιδανικά θα ήταν ίσο με έξι μήνες δαπανών για την επιχείρησή σας που θα ήταν εύκολα προσβάσιμα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν θα χρειαστεί να πάρετε δάνειο ή να κάνετε άλλη οικονομική συναλλαγή που θα μπορούσε να βλάψει την επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα.

.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το ταμείο σε περιπτώσεις εξαιρετικών επιχειρηματικών ευκαιριών, μια τέτοια ευκαιρία να αγοράσετε απογραφή με σημαντικά μειωμένο συντελεστή.

.

Αναζητήστε ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο

.

Μερικές φορές, τα απρόσμενα έξοδα σας υπερβαίνουν τα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης, επομένως θα πρέπει να αναζητήσετε άλλες επιλογές. Η BFS Capital μπορεί να εγκρίνει μια αίτηση εντός μιας ημέρας και θα λάβετε τα μετρητά σε λίγες ημέρες, σε αντίθεση με τις μεγάλες τράπεζες, οι οποίες έχουν διαδικασίες που μπορεί να διαρκέσουν αρκετούς μήνες.

.

Μια άλλη συμβουλή είναι να κρατήσετε καρτέλες στο πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία σας, τόσο περισσότερες επιλογές μπορείτε να ακολουθήσετε. Επίσης, το επιτόκιο που χρεώνεται στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές είναι συχνά συνδεδεμένο με το πιστωτικό αποτέλεσμά σας.

.
.
. Erica Stone
.
.

Η Erica είναι ένας βετεράνος δημοσιογράφος και συντάκτης της οποίας η εμπειρία περιλαμβάνει τους Dow Jones Newswires και το Associated Press. Έχει γράψει σε διάφορα θέματα που κυμαίνονται από τον αθλητισμό μέχρι σύνθετα οικονομικά ζητήματα.

.
April 12, 2018