Back to Question Center
0

Δημιουργία εταιρικού πολιτισμού με προϋπολογισμό για τις μικρές επιχειρήσεις σας

1 answers:
.
.
- ssl certificate definition. Create Corporate Culture on a Budget Small Business

Μια μεγάλη εταιρική κουλτούρα είναι ένα από αυτά που ακούτε από μεγάλες εταιρείες. Έχουν γυμναστήρια στα κτίρια τους, σφουγγαρίστρες, δωρεάν πρωινό καθημερινά. Φυσικά, όταν μια επιχείρηση βρίσκεται για λίγο και έχει σταθερούς ανθρώπινους πόρους και οικονομική σταθερότητα, είναι πολύ ευκολότερο να ενσωματώσει πολυτελή προνόμια στον ετήσιο προϋπολογισμό. Αλλά η κουλτούρα της επιχείρησης δεν πρέπει να είναι για μεσημεριανά μασάζ ή πολύ γεμάτη ηλεκτρικά αυτοκίνητα για όσους χρειάζονται βόλτα. Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια εταιρική κουλτούρα που λειτουργεί ακόμη και με προϋπολογισμό.

Μια μεγάλη εταιρική κουλτούρα δεν εξαρτάται μόνο από τη διαχείριση. Οι εργαζόμενοι διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον εργασίας. Όταν βρίσκεστε σε φάση βαριάς πρόσληψης, μην προσπαθήσετε να γεμίσετε καθίσματα με κανέναν. Οι δεξιότητες και μόνο δεν μετρούν την πιθανή επιτυχία ενός εργαζομένου. Ψάξτε για επαγγελματίες με πολύ στρογγυλεμένους που έχουν ποικίλα ενδιαφέροντα. Οι σημερινοί και μελλοντικοί υπάλληλοί σας θα πρέπει να μπορούν να συνδυάζονται καλά και να προσαρμόζονται στις αλλαγές. Μαζί με τον εκπρόσωπό σας για το ανθρώπινο δυναμικό (αν έχετε), αφαιρέστε μερικούς ανθρώπους για να πραγματοποιήσετε συνεντεύξεις με πιθανές νέες προσλήψεις . Οι πολλαπλές συνεντεύξεις μπορούν να σας βοηθήσουν να δείξετε πώς μπορεί κάποιος να αλληλεπιδράσει με διαφορετικούς υπαλλήλους σε διαφορετικά επίπεδα.

Οι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην εργασία. μην φοβάστε να απολαύσετε το χώρο εργασίας. Η διασκέδαση στη δουλειά δεν είναι απαραιτήτως το ίδιο πράγμα με το να είναι αντιεπαγγελματικό ή να πηγαίνεις μακριά. Γιορτάστε τα γενέθλια με όλους στο γραφείο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μία φορά το μήνα για να εξοικονομήσετε χρήματα. Όποιος έχει γενέθλια μέσα στο μήνα, παίρνει το όνομά του σε ένα κέικ ή στη δική του ατομική κάρτα. Ωστόσο, επιλέγετε να το κάνετε, να το κάνετε ένα συλλογικό γεγονός. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου , δημιουργούνται ορισμένες Παρασκευές ή Δευτέρες όταν οι εργαζόμενοι μπορούν να αθληθούν με φανέλα ή μπλουζάκι από την αγαπημένη τους ομάδα. Όσο μικρές μπορεί να φαίνονται, δραστηριότητες όπως αυτές μπορούν να δημιουργήσουν δεσμούς μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης.

Όταν ένας εργαζόμενος πηγαίνει πέρα ​​και πέρα, να τα μεταχειριστεί σε κάτι ιδιαίτερο. Εάν η επιχείρησή σας προσγειώνεται σε έναν μεγάλο πελάτη, γιορτάστε!. Γνωρίστε ότι η σκληρή δουλειά και η επιτυχία δεν περνούν απαρατήρητα στο γραφείο. Η ανταμοιβή των ανθρώπων για μια καλή δουλειά θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να παραμένουν και να παρακινήσουν τους άλλους να κάνουν καλύτερα. Η εφαρμογή ενός συστήματος που προσφέρει κίνητρα για εργαζόμενους που ξεπερνούν τους στόχους τους ή παράγουν εργασία υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί. Οι απτές ανταμοιβές παρέχουν ένα μεγάλο σύστημα κινήτρων.

Οι άνθρωποι που εργάζονται για τους ίδιους στόχους και τους ίδιους λόγους τείνουν να αισθάνονται καλύτερα για το έργο τους. Προσπαθήστε να μάθετε τι πραγματικά δίνει κίνητρο στους υπαλλήλους σας , και από καιρό και μετά, τους θυμίζετε γιατί ήθελαν να συνεργαστούν μαζί σας. Ακόμα κι αν φαίνονται να ενδιαφέρονται μόνο για το γεγονός ότι πληρώνετε καθημερινά το χώρο στάθμευσης τους, να τους βοηθήσετε να καταλάβουν ότι χωρίς να δουλεύουν μαζί για τους στόχους της εταιρείας, η πληρωμή για ένα σημείο στο γκαράζ δεν θα συνέβαινε ποτέ. Εάν οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο σκέψης με τους διευθυντές και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, θα νιώθουν μεγαλύτερη αξία στο πλαίσιο του ρόλου τους και της εταιρείας τους. Όταν οι άνθρωποι δουλεύουν μαζί, επιτυγχάνουν μαζί.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι διαχειριστές είναι μερικές φορές υπερπροστατευτικοί της εταιρείας τους και θέλουν να σιγουρευτούν ότι όλα γίνονται σε ένα Τ, αλλά έρχεται ένας καιρός όταν η αναπνοή των λαιμών των εργαζομένων δεν είναι πλέον αποτελεσματική. Κανείς δεν αρέσει σε έναν διαχειριστή ο οποίος μικρομεσαίνοντας και περιστρέφεται πάνω από κάθε ενέργεια. Αν έχετε το χρόνο να babysit όλους τους υπαλλήλους σας, τότε δεν πρέπει να εκτελείτε την επιχείρησή σας πολύ αποτελεσματικά. Όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στη λήψη αποφάσεων, θα νιώσουν προσωπικά υπεύθυνοι και θα αναλάβουν την κυριότητα του έργου τους.

Η δημιουργία μιας δελεαστικής εταιρικής κουλτούρας δεν είναι πάντα για πλούσια υλικά πράγματα. Πρόκειται κυρίως για να βοηθήσετε τους υπαλλήλους σας να αισθάνονται κάποιο τρόπο όταν εργάζονται. Αρχίζει να φέρνει τους σωστούς ανθρώπους την πρώτη φορά, στη συνέχεια, με βάση τις επιτυχίες και τα οράματά τους μέσα στην εταιρεία. Κάνοντας κάποιον αξίζει τον κόπο και σημαντικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά μιας σπουδαίας εταιρικής κουλτούρας και δεν υπάρχει τιμή για αυτό.

.
.
. Cecillia Barr
.
.

Η Cecillia Barr έχει πτυχίο επιστήμης στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων στο μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα. Είναι γνωστή για την κάλυψη προσωπικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων και λύσεων χρέους. Συνδεθείτε με το Cecillia στο Twitter .

.
April 12, 2018