Back to Question Center
0

Βασικές διαφορές μεταξύ του CRM στο Premise και του CRM στο Cloud

1 answers:

Η τεχνολογία επικρατεί σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας μιας επιχείρησης και η διαφορά μεταξύ του CRM στην αρχή έναντι του CRM στο σύννεφο είναι μια πτυχή που είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση. Ενώ αρχικά στην υπόθεση CRM ήταν η μόνη προϋπόθεση για την επιδίωξη αυτών των τεχνολογιών, η εστίαση έχει μετατοπιστεί τώρα σε ένα cloud based module. Η Gartner προβλέπει ότι κατά το έτος 2017 η αγορά διαχείρισης πελατειακών σχέσεων θα φτάσει τα επιβλητικά 37 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν ως μικρή επιχείρηση παίρνετε επίσης σύγχυση σχετικά με την ανάγκη να επενδύσετε σε CRM στην αρχή έναντι CRM στο σύννεφο εδώ σας παρουσιάζουμε την υπόθεση υπέρ και κατά.

Αποθήκευση και κόστος

Αυτή είναι η βασικότερη πτυχή στην οποία μπορείτε να διαφοροποιήσετε μεταξύ CRM στην αρχή έναντι CRM στο σύννεφο - access features. Στην αρχή, το λογισμικό περιλαμβάνει την αποθήκευση όλων των δεδομένων σας στους διακομιστές που είναι αποθηκευμένοι στη θέση του γραφείου σας ως εκ τούτου το CRM στο προνομιακό κόστος είναι υψηλό. Από την άλλη πλευρά , το CRM στην τιμή σύννεφου είναι μικρότερο, καθώς περιλαμβάνει την αποθήκευση των πληροφοριών σε διακομιστές με βάση το σύννεφο, οι οποίοι είναι προσβάσιμοι ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Αυτό παρέχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη λύση του cloud καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εγκατάσταση και τη συντήρηση βαρέων εξυπηρετητών. CRM για μικρές επιχειρήσεις απαιτεί εξοικονόμηση για κάθε επιπλέον κόστος. Αυτές οι πρόσθετες δαπάνες για υπολογιστές και υποδομή τεχνολογίας πληροφορικής είναι εξαιρετικά μειωμένες εάν επιλέγετε λύση βασισμένη σε σύννεφο. Επικοινωνήστε με μια αξιόπιστη λύση λογισμικού διαχείρισης πελατών για να μάθετε πώς ο καλύτερος νέος CRM μπορεί να λύσει τα προβλήματα διαχείρισης των βάσεων δεδομένων των πελατών σας χωρίς να είναι πολύ βαρύ στην τσέπη.

Ευελιξία μεταξύ CRM στην αρχή έναντι CRM σε σύννεφο

. )

Το CRM στις υπηρεσίες cloud έχει τη δυνατότητα να κλιμακώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχουν αναμενόμενες αλλαγές στις απαιτήσεις της επιχείρησής σας, πρέπει απλώς να τροποποιήσετε τις συνδρομές σας ανάλογα. Οι διαδικασίες μεταξύ άλλων τμημάτων είναι πολύ πιο εξορθολογισμένες καθώς η αλληλεπίδραση μεταξύ τους καθίσταται πολύ πιο απλή και βολική.

Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται σε κεντρικό σημείο και είναι προσβάσιμα για όλους τους εμπλεκόμενους. Αυτό μειώνει τις συγκρούσεις που προκύπτουν λόγω των δικαιωμάτων πρόσβασης. Τα δεδομένα μπορούν να αναθεωρηθούν πολλές φορές επιτρέποντας σε όλους να έχουν ανά πάσα στιγμή την ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού. Για μια μικρή επιχείρηση, κάθε είδους διαταραχές με τη μορφή δεδομένων που δεν είναι διαθέσιμες ή δεν ενημερώνονται μπορεί να είναι μια τεράστια απώλεια χρόνου και χρήματος. Ως εκ τούτου, ανακύπτει η ανάγκη επιλογής ευέλικτων λύσεων νέφους CRM .

Θέματα ασφάλειας

Οι επιχειρήσεις cyber security προβλέπουν ότι οι δαπάνες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια του 2017-2021 και θα φτάσουν στο μυαλό. 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Στην αρχή , οι λύσεις έχουν ένα πλεονέκτημα εδώ καθώς η προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων από έναν πάροχο υπηρεσιών σύννεφο μπορεί να φορολογεί και να σας αφήσει εκτεθειμένο στο έλεος άλλων μερών.

Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη ανησυχία εάν συμβουλευτείτε οποιαδήποτε από τις σωστές εταιρείες λογισμικού CRM για να χειριστείτε αυτήν τη δουλειά για εσάς. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη σχέση μαζί του τότε δεν θα είναι δύσκολο για σας να αναπηδήσετε πίσω σε περίπτωση που μια παραβίαση ασφαλείας συμβαίνει στο cloud σας CRM που έχει συσταθεί. Το γεγονός ότι στη βάση CRM εξοικονομείται από αυτή την αποτυχία μπορεί να σας οδηγήσει να δώσετε μια απόφαση προς όφελός της. Αλλά στην προσπάθεια να βρεθεί η διαφορά μεταξύ CRM στην υπόθεση / CRM στο σύννεφο , υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που το θέτουν στο επίκεντρο.

Κανόνες της κυβέρνησης

Κάθε κυβέρνηση έχει ένα σύνολο κανονισμών σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης των δεδομένων σας. Με δεδομένα CRM σε υπηρεσίες Premise , δεν είναι τόσο εύκολο να διαχειριστεί κανείς την εκπλήρωση αυτών των κανονισμών. Η υγειονομική περίθαλψη και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αποτελούν παραδείγματα τομέων όπου δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε στην ασφάλεια των δεδομένων. Ως εκ τούτου, εάν είστε σε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να θεωρήσετε ως προϋπόθεση ως τον προτιμώμενο τρόπο αποθήκευσης δεδομένων. Αλλά εάν είστε σε θέση να εμπιστεύεστε την σας εταιρεία εξωτερικής ανάθεσης CRM από αυτά τα ζητήματα είναι δευτερεύοντα, καθώς το εύρος των δυνατοτήτων ανάπτυξης με το cloud CRM είναι πολύ υψηλότερο. Η κατανόηση της επιλογής από το CRM στην προϋπόθεση VS CRM στο σύννεφο, εξαρτάται από τις μελλοντικές προοπτικές που προκύπτουν από τη χρήση οποιουδήποτε από αυτούς.

Ευκολία χρήσης

Όταν μιλάμε. για τη διευκόλυνση της χρήσης CRM στη λύση λογισμικού cloud, είναι ευκολότερη στη χρήση καθώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας εξ αποστάσεως χωρίς να ανησυχείτε. Με την ολοκλήρωση της πλειοψηφίας των διαδικασιών εργασίας 24 * 7, το σύστημα CRM που βασίζεται σε σύννεφο σάς επιτρέπει να χειρίζεστε όλα τα δεδομένα σας ανά πάσα στιγμή και τόπο. Για μια επιχείρηση που μόλις αρχίζει να κάνει την παρουσία της αισθητή, έχοντας μια λύση που βασίζεται σε σύννεφο είναι φθηνότερη, βολικότερη και πιο εύκολη στην υλοποίησή της.

Εάν διαθέτετε σύνδεση στο Internet, η δυνατότητα πρόσβασης στο λογισμικό διαχείρισης πελατών σας δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσλάβετε τις υπηρεσίες ενός παροχέα υπηρεσίας CRM για να σας βοηθήσει να χειριστείτε τις ίδιες διαδικασίες.

Συμπέρασμα

Και οι δύο CRM στο Premise VS CRM στο σύννεφο έχουν δικό τους μερίδιο πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ενώ στο σύστημα των εγκαταστάσεων υπήρξε μια προτιμώμενη μέθοδος μέχρι λίγα χρόνια πίσω, έχει πλέον γίνει αργός δρόμος για το cloud CRM . Ωστόσο, καμία απόφαση σχετικά με το ποια από τις μεθόδους επιλογής δεν θα πρέπει να γίνει άσχημα. Είναι σοφό να σταθμίσουμε όλη τη θετική και την αρνητική πλευρά και των δύο για να μάθετε τελικά τη μέθοδο που θα ταιριάζει περισσότερο στην απαίτησή σας.

Συμβουλευτείτε έναν πάροχο υπηρεσιών CRM ο οποίος μπορεί να σας κάνει να κατανοήσετε τις συνέπειες του χειρισμού του λογισμικού βάσης δεδομένων πελατών μέσω οποιασδήποτε από αυτές τις μεθόδους. Μια υβριδική λύση που περιλαμβάνει τις καλύτερες πτυχές και των δύο μπορεί επίσης να είναι η μέθοδος που ψάχνετε. Προσπαθήστε να το συζητήσετε με τον παροχέα υπηρεσιών σας για να μάθετε πώς να κάνετε το έργο CRM σας με τον καλύτερο τρόπο για εσάς.

. )

April 11, 2018