Back to Question Center
0

Top 5 πλεονεκτήματα στη χρηματοδότηση του χρέους για τις ΜΜΕ

1 answers:

Και οι δύο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συλλογικά γνωστές ως ΜΜΕ, αντιμετωπίζουν αμοιβαίο πρόβλημα i. μι. χρηματοδότηση. Είναι δύσκολο για τις μικρές επιχειρήσεις να λάβουν δάνειο από τις τράπεζες λόγω των πολλών απαιτήσεων που θέτει η δανειοδοτική τράπεζα και είναι όπου Η χρηματοδότηση του χρέους έχει νόημα.

Η αξιοποίηση των δανείων από τις τράπεζες μπορεί να επιφέρει τεράστια επιβάρυνση στην εταιρεία, καθώς θα απαιτήσει από την εταιρεία να καταβάλει τόκους επιπλέον του δανείου.

Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη της εταιρείας λόγω της ύπαρξης υψηλών τελών - logiciel paie. Ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα οικονομικά της επιχείρησης, προκαλώντας έτσι την πτώχευσή τους. Όταν λαμβάνετε ένα δάνειο από μια τράπεζα και δεν το επιστρέφετε εγκαίρως, θέτετε την επιχείρησή σας σε υψηλό κίνδυνο επειδή το ενδιαφέρον που πληρώνετε θα συνεχίσει να αυξάνεται, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες ανάπτυξης της επιχείρησης. Αυτό μειώνει επίσης τις επιλογές σας στην επένδυση λόγω του γεγονότος ότι η πληρωμή του ποσού του δανείου συνεχίζει να επικαλύπτει την επιχείρησή σας.

Τι είναι η Factoring;

Με μια απλή σκέψη, οι ΜΜΕ αναζητούν μια εναλλακτική λύση για να μειώσουν την επιβάρυνση που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια . Ο παράγοντας είναι μια από τις πιο ευεργετικές εναλλακτικές λύσεις για τις ΜΜΕ. Όταν μια επιχείρηση πωλεί τα τιμολόγιά της στον παράγοντα (τρίτο μέρος) σε ανταλλαγή μετρητών, ξεκινά η συναλλαγή ή η διαδικασία εκκαθάρισης.

Ο παράγοντας θα πληρώσει το 70-80 τοις εκατό της αξίας του τιμολογίου. Αφού εκδώσει την απόδειξη παραλαβής των κεφαλαίων από την εταιρεία factoring, το οφειλόμενο ποσό θα πληρωθεί αμέσως. Στη συνέχεια, ο συντελεστής απορροφά το προεξοφλημένο ποσό, το οποίο χρησιμεύει ως πληρωμή για την προσφερόμενη υπηρεσία.

Τύποι Factoring

Υπάρχουν δύο τύποι factoring-factoring factoring και non-recourse factoring.

 • Στο πλαίσιο της προσφυγής σε πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων, υπάρχει συμφωνία μεταξύ των μερών ότι η επιχείρηση πρέπει να εξαγοράσει απαιτήσεις που ο παράγοντας δεν μπορεί να εισπράξει.
 • Σε έναν παράγοντα μη προσφυγής, ο κίνδυνος μη πληρωμής ενός πελάτη γίνεται αποδεκτός από τον παράγοντα. Λόγω αυτού του λόγου, οι υπηρεσίες είναι συνήθως σε υψηλά ποσοστά.
 • Η Διαδικασία Factoring

  Μια διαδικασία factoring ξεκινά όταν ο υπάλληλος / ιδιοκτήτης της επιχείρησης παραδίδει στον πελάτη του μια παραλαβή για τα αγορασθέντα προϊόντα. Στη συνέχεια, η εταιρεία factoring αξιολογεί την πίστωση του πελάτη για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προεπιλογής. Αυτό ακολουθείται από την επαλήθευση της εταιρείας factoring στον πελάτη. Ο παράγοντας συλλέγει τότε την πληρωμή από τον πελάτη. Τέλος, ο παράγοντας καταβάλλει στην ΜΜΕ το υπόλοιπο ποσό του τιμολογίου.

  Πηγή Ποιότητας

  Πλεονεκτήματα του Factoring. Τα πλεονεκτήματα του Factoring περιλαμβάνουν:

  1. Ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος εξωτερικής ανάθεσης: Η έννοια αυτή είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα, καθώς ο ιδιοκτήτης ΜΜΕ μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο. Οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ μπορούν να επικεντρωθούν στη διαχείριση της επιχείρησης, επιτρέποντάς τους έτσι να υπερέχουν στην επιλεγμένη επιχείρηση τους.
  2. Οι παράγοντες μπορούν να σας βοηθήσουν στην επιχείρησή σας: Οι παράγοντες δεν είναι μόνο άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν στην οικονομική πλευρά, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τον πελάτη σας,. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές σας, έτσι ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε από μια πιο προσιτή τιμή.

  Πηγή εικόνας

  1. . τιμολόγια. Έτσι, μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ταμειακών ροών, εάν η επιχείρηση δεν καταβληθεί εντός 30-90 ημερών για να πληρωθεί.
  2. Οι ΜΜΕ μπορούν να αποφύγουν τα χρέη: Με απλά λόγια, το factoring δεν δανείζεται. Ως εκ τούτου, δεν θα προσθέσει μέχρι το χρέος της εταιρείας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να εξοικονομήσει το βάρος της χρέωσης.
  3. Η Factoring μπορεί να σας βοηθήσει να υπερέχετε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες: Οι εταιρείες Factoring θα βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης να αναπτύξει πιο επιθυμητές ιδιότητες στο χειρισμό της επιχείρησής του. Οι παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη να δημιουργήσει συνδέσεις με πιθανούς συνεργάτες, όπως προμηθευτές.

  Ισχύς της εταιρείας Factoring

  Ως ιδιοκτήτης ΜΜΕ, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ξεχάσει να ελέγξετε την εγκυρότητα της εταιρείας factoring όπου θα ζητήσετε βοήθεια. Ένα από τα βασικά σημεία που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η εταιρεία factoring θα πρέπει να έχει ήδη μια καθιερωμένη και αξιόλογη φήμη στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι σημαντικό να θεωρήσετε μια εταιρεία γνωστή ως τον παράγοντα σας, καθώς οτιδήποτε ασχολείται με τα χρήματα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συγκρούσεις. Ένας παράγοντας πρέπει να είναι αρκετά κατάλληλος για να γίνει τρίτο μέρος της επιχείρησης, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψει όλες τις ανάγκες της εταιρείας και να παρέχει καλές υπηρεσίες.

  Διαφορά μεταξύ του factoring και του δανεισμού της τράπεζας

  Όταν είστε μια επιχείρηση μικρού μεγέθους (ΜΜΕ) που προσπαθεί να ξεκινήσει μια επιχείρηση, το αρχικό πρόβλημα θα ήταν τα χρήματα ή πώς να διατηρήσετε τα χρήματά σας. Όταν αποφασίσετε να πάρετε ένα δάνειο από μια τράπεζα , θα υποβληθείτε σε μια μακρά και κουραστική διαδικασία πριν λάβετε τα χρήματα, με την πρόσθετη δυνατότητα απόρριψης του δανείου. Οι απαιτήσεις από factoring είναι χρήσιμες στις μικρές επιχειρήσεις επειδή βοηθούν την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ένα δάνειο.

  Υπάρχουν τρεις βασικές διαφορές μεταξύ του Factoring και των τραπεζικών δανείων

  1. Όταν επιλέγετε ένα τραπεζικό δάνειο, το κύριο χαρακτηριστικό των τραπεζών είναι συνήθως ο αριθμός των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει ο δανειζόμενος. Εταιρία. Η τράπεζα συνήθως το θεωρεί αυτό, μόνο σε περίπτωση που δεν είστε σε θέση να επιστρέψετε το δάνειό σας. Αυτές οι εξασφαλίσεις περιλαμβάνουν το κεφάλαιο, το απόθεμα, τα περιουσιακά στοιχεία εξοπλισμού, τα περιουσιακά στοιχεία ή οποιαδήποτε υλιστικά πράγματα που έχετε που μπορεί να είναι πολύτιμα μακροπρόθεσμα για την τράπεζα. Αυτό γίνεται ο βασικός παράγοντας πίσω από την απόφαση σχετικά με το εάν τα τραπεζικά δάνεια σας τα χρήματα ή απορρίπτει την προσφορά σας. Η εγγύηση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο σε πόσα χρήματα είναι διατεθειμένα να σας δανείσουν. Ωστόσο, στο factoring των απαιτήσεων, το κύριο κριτήριο είναι η αξία των απαιτήσεων και η αξιοπιστία της εταιρείας που οφείλει τις απαιτήσεις.
  1. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το factoring των απαιτήσεων διαφέρει από το δάνειο είναι ότι ο πρώτος απλώς πωλεί ένα μέρος των περιουσιακών στοιχείων σας και όχι το σύνολο του περιουσιακού στοιχείου. Ωστόσο, όταν παίρνετε δάνειο από την τράπεζα, βάζετε ολόκληρο το ενεργητικό σας σε κίνδυνο όταν δεν είστε σε θέση να πληρώσετε το δάνειο. Θα διατρέχετε τον κίνδυνο να χάσετε όλα τα υπάρχοντά σας.
  1. Στο factoring των απαιτήσεων μπορεί να προστεθούν οφέλη που θα μπορούσατε να προσφέρετε στην εταιρεία factoring (τρίτο μέρος) η οποία περιλαμβάνει την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών, όπως η διενέργεια ελέγχου ή αξιολόγησης της αξιοπιστίας. του συνόλου των πελατών και τη διεξαγωγή παρακολούθησης των εισπρακτέων λογαριασμών. Τέτοιες προσφορές δεν ισχύουν σε περίπτωση τραπεζικών δανείων.

   Ορισμένοι συνηθισμένοι κίνδυνοι και τα επακόλουθα ερωτήματα περιλαμβάνουν:

   1. Perspective Factoring Company ή τη φήμη τους.
   2. Είναι τα τιμολόγια αληθινά;
   3. Εξαρτάτε μόνο από έναν ή δύο μεγάλους πελάτες;
   4. .

   Από την Προοπτική σας

   Όταν οι πελάτες σας έχουν ένα αναξιόπιστο αρχείο καταβολής τιμολογίων, θα πρέπει να καταβάλλετε υψηλότερη αμοιβή factoring στην εταιρεία factoring. Υπάρχει μια πιθανότητα το κόστος των τελών factoring τιμολογίων να γίνει τόσο υψηλό ώστε να γίνει μια υποχρέωση για την επιχείρησή σας. Όταν ένας πελάτης ποτέ δεν πληρώνει το τιμολόγιο, υπάρχει μια συγκεκριμένη ποινή, ανάλογα με τη σύμβαση που υπογράφετε. Συνήθως, η εταιρεία factoring θα απαιτήσει ότι τα χρήματα που προωθούνται στο τιμολόγιο θα είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και φυσικά, το τέλος factoring πρέπει να καταβληθεί επίσης.

   Εάν το ποσό του τιμολογίου είναι μικρό, τότε μπορεί να μην είναι πολύ ανησυχητικό σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα ποσά που μπορεί να σας προκαλέσουν να χάσετε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, το οποίο γενικά δεν είναι καλό για τις επιχειρήσεις. Πρέπει πάντοτε να αξιολογείτε τα τιμολόγια ή τα χρέη των πελατών σας, προτού σκεφθείτε να προσλάβετε εταιρεία factoring.

   Πηγή εικόνας: Σημείωμα χρηματοδότησης
  April 11, 2018