Back to Question Center
0

Top 5 λόγοι για τους οποίους οι μικρές επιχειρήσεις στην Ινδία χρειάζονται εφαρμογές για κινητά

1 answers:

Η επιχείρησή σας έχει μια εφαρμογή για κινητά ?????. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες μικρών επιχειρήσεων δεν συνειδητοποιούν πόσο αναξιοποίητο δυναμικό βρίσκεται στο κινητό app μάρκετινγκ μέσο. Ναι, το ακούσατε σωστά, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν μεγάλη προβολή και επιχειρηματικές κυρίως τοπικές επιχειρήσεις - cargo bike trike.

Αν νομίζετε ότι οι εφαρμογές για κινητά είναι αποκλειστικά για μεγάλες εμπορικές επωνυμίες όπως Walmart και Bank of America , κάνετε λάθος. Όλο και περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ακολουθούν την κινητή τάση, κατανοώντας ότι μια αποτελεσματική κινητή στρατηγική περιλαμβάνει περισσότερο από έναν φιλικό προς το κινητό ιστότοπο .

Στην πραγματικότητα, αυτές τις μέρες θα παρατηρήσετε ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις με τις οποίες αλληλεπιδράτε στην καθημερινή σας ζωή έχουν τη δική τους αφιερωμένη εφαρμογή για κινητά - είτε είναι η γωνιακή καφετέρια είτε το κέντρο ομορφιάς στο κέντρο της πόλης. Αυτές οι εταιρείες είναι μπροστά από το παιχνίδι, όταν πρόκειται να πάρει το μάρκετίνγκ τους στο επόμενο επίπεδο.

Εύκολη ερώτηση - Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι Ναι !!!. Ποιος δεν θα ήθελε να προσεγγίσει τους πελάτες όπου κι αν είναι. Μια κινητή εφαρμογή σάς δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίζετε πελάτες 24 * 7. Δεν είναι υπέροχο το γεγονός ότι η εφαρμογή για κινητά σας είναι σε θέση να δημιουργήσει επιχειρήσεις ακόμη και αν οι ώρες γραφείου σας είναι κλειστές ή απλώς είστε χαρούμενοι για διακοπές.

Πριν αρχίσουμε, ας συγκρίνουμε άλλα μέσα μάρκετινγκ με το μάρκετινγκ εφαρμογών για κινητά και υπολογίζουμε πόσο παραγωγικό είναι να έχουμε μια εφαρμογή για κινητά:

.

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να είναι κάπως νέο μέσο για πολλές μικρές επιχειρήσεις μόλις αρχίζουν να δοκιμάζουν τους δικούς τους λογαριασμούς Facebook και Twitter. Ο ανταγωνισμός εδώ είναι απότομος, όμως, και δεν αφορά μόνο τους ανταγωνιστές σας στο λιανικό εμπόριο. Όταν οι χρήστες βρίσκονται σε κοινωνικά μέσα, συνήθως δεν θέλουν να κάνουν μια αγορά. Είναι εκεί για να προλάβουν τους φίλους, να ελέγξουν τι συμβαίνει στον κόσμο ή να δημοσιεύσουν ενημερώσεις για το τι συμβαίνει στη ζωή τους. Αυτό θέτει τα προφίλ σας σε άμεσο ανταγωνισμό με πολλά πράγματα που το κοινό σας μπορεί να βρει πιο ενδιαφέρον.

Κινητό μάρκετινγκ εναντίον μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μια παλιά κατάσταση αναμονής που εξακολουθεί να λειτουργεί σήμερα για πολλές επιχειρήσεις. Αλλά ακόμα κι αν κάποιος προσυπογράψει στη λίστα σας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα δει το email σας. Και αν βλέπουν το email σας, δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα το διαβάσουν. Με τις εφαρμογές για κινητά, έχετε κάτι που ονομάζεται "push notification". "Αυτές είναι οι ενημερώσεις που λαμβάνετε στο smartphone σας για να σας ενημερώσουμε ότι κάτι νέο συμβαίνει μέσα σε μία από τις εφαρμογές σας.

Με το Facebook, μπορείτε να λάβετε μια ειδοποίηση ώθησης για να σας ενημερώσουμε ότι κάποιος σας έχει επισημάνει σε μια ανάρτηση ή ότι σας έστειλε ένα μήνυμα. Το ημερολόγιό σας μπορεί να στείλει μια ειδοποίηση ώθησης για να σας υπενθυμίσει ένα συμβάν. Η εφαρμογή σας μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις push για οποιονδήποτε αριθμό λόγων θα καθορίσετε. Αλλά παρόλο που οι ειδοποιήσεις push εμφανίζονται για διάφορους λόγους, υπάρχει ένα πράγμα που όλοι έχουν κοινό. Η διαβάσει.

Περίπου 20% των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοίγει από τον παραλήπτη και μόνο το 5, 4% των ανθρώπων κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο εντός αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 30 έως 60% των χρηστών ανοίγουν ειδοποιήσεις push και περίπου 40% αλληλεπιδρούν με την εφαρμογή αμέσως μετά την ειδοποίηση.

Σε αντίθεση με αυτό, ο παροχέας ώθησης "Xtify". 24 * 7 Online Παρουσία

Έχουμε έρθει σε επαφή με τα οφέλη της ύπαρξης κινητών εφαρμογών για μικρές επιχειρήσεις στην Ινδία. όταν η επιχείρησή σας διαθέτει μια εφαρμογή για κινητά - αγορά σε πραγματικό χρόνο, ερωτήσεις και ανατροφοδότηση είναι δυνατή μέσω της ημέρας και της νύχτας, στις ζώνες ώρας. Με καλά οργανωμένο προφίλ πελάτη και δημογραφικά στοιχεία, η επιχείρησή σας ή η εταιρεία σας μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την 24ωρη επικοινωνία με τους σημερινούς και δυνητικούς πελάτες. Εάν μπορείτε να κάνετε την εταιρεία σας ορατή στον πελάτη σας καθόλου, η πιθανότητα να εμπλακεί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας είναι υψηλότερη. Οι τακτικές τραπεζικές μεταφορές είναι ο κανόνας της ημέρας. Και με τις επιλογές "shop-on-the-go", κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την αναμονή σε μια σειρά τράπεζας.

Με μια εφαρμογή για κινητά, δεν περιορίζεται μόνο στους τρέχοντες χρήστες. Το από στόμα σε στόμα και η ανταλλαγή πληροφοριών αποτελούν κίνητρα για τους νέους και τους δυνητικούς πελάτες να δοκιμάσουν την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας της επιχείρησής σας. Είναι ένα εργαλείο άμεσου μάρκετινγκ που είναι δύσκολο να χάσετε. Οι εύχρηστες διασυνδέσεις κινητής τηλεφωνίας εξασφαλίζουν ότι οι νέοι πελάτες είναι άνετοι στη χρήση της εφαρμογής και την πλοήγησή τους στον ιστό.

Παρουσιάστε τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες μέσω εφαρμογών για κινητά

Παρόλο που η εφαρμογή σας θα έχει ένα σκοπό, ένα όφελος για τον τελικό χρήστη,. ενεργεί σαν μια όχι τόσο προφανής διαφήμιση για την επιχείρησή σας. Όλες οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας σας, τις προωθητικές προσφορές και τους οδηγούς φτάνουν στον πελάτη σας όπου και αν βρίσκεται. Επιπλέον, ο πελάτης / πελάτης έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί αμέσως, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί μια πώληση για εσάς.

Οι εφαρμογές για κινητά παρέχουν την επιχείρησή σας με ειδοποιήσεις βάσει τοποθεσίας

. Η εφαρμογή σας για κινητά μπορεί να ειδοποιεί για προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια σχετικά με τους πελάτες σας με βάση τις τρέχουσες ή πιθανές τοποθεσίες τους. Για παράδειγμα, σε μια γνωστή αργία, μπορείτε να χρονομετρήσετε τις προσφορές σας ώστε να ταιριάζουν με τους χρόνους ταξιδιού των πελατών σας. Ή δημοσιεύστε μια Πώληση σε μια περιοχή της πόλης, γνωρίζοντας ότι οι πελάτες σας είναι πιθανό να βρίσκονται στην περιοχή της συγκεκριμένης πρίζας.

Κορυφαίες Αξιόπιστες Κινητές Υπηρεσίες Ανάπτυξης Εφαρμογών της Ινδίας ...

Ο τρόπος επικοινωνίας με τον πελάτη σας είναι εξαιρετικά σημαντικός και μπορεί να καθορίσει την επιτυχία ενός έργου. Χωρίς αποτελεσματική επικοινωνία, η επιχείρησή σας δεν είναι επιτυχημένη και πιστεύεται ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν μεγάλες εφαρμογές για κινητά για να παράγουν περισσότερες πωλήσεις και να αποκτήσουν νέες επιχειρήσεις. Η επιλογή του καλύτερου παροχέα υπηρεσιών κινητής εφαρμογής είναι σκληρή, αναζητήστε κάποιον που είναι αξιόπιστος και έχει καλή φήμη στην αγορά.

Ως πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας , η Sadyogi εργάστηκε σε περισσότερες από 100 κινητές εφαρμογές. Η εμπειρία τους λέει ότι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής είναι μόνο το 20% της εργασίας, ενώ η σαφής επιτυχία της εφαρμογής προωθεί και κάνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν την εφαρμογή με συνεχείς ενημερώσεις. Η εταιρεία στοχεύει στην παροχή λύσης από άκρο σε άκρο για έναν πελάτη που διασφαλίζει ότι ο κεντρικός στόχος της ανάπτυξης της εφαρμογής πληρούται.

Όπως και στο Sadyogi . ) Pompeii και Neuroimbus που είναι γνωστό ότι προσφέρουν προσιτές υπηρεσίες ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά στην Ινδία. Από τις βραβευμένες εφαρμογές B2C μέχρι τις βιώσιμες λύσεις κινητής τηλεφωνίας που αυτοματοποιούν επιχειρησιακές διαδικασίες κρίσιμης σημασίας.

Αυτά τα κορυφαία ονόματα αποτελούν ομάδα προγραμματιστών εφαρμογών για κινητά που περιλαμβάνει ειδικούς υψηλής ειδίκευσης, εμπειρογνώμονες του UX και πιστοποιημένους μηχανικούς λογισμικού. δημιουργώντας εφαρμογές για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες - είτε πρόκειται για iOS, Android είτε για Windows Phone.

Ευγένεια εικόνας: understandquran. com

April 7, 2018