Back to Question Center
0

Επιπτώσεις του μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων στην επωνυμία

1 answers:

Το μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχει γίνει μια πολύ σημαντική πτυχή στο branding σε αυτή την εποχή της ψηφιοποίησης. Οι καταναλωτές ξοδεύουν πολύ χρόνο σε απευθείας σύνδεση και οι κοινωνικές πλατφόρμες είναι οι κύριοι συντελεστές για τις αποφάσεις αγοράς τους. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, οι άνθρωποι δαπανούν καθημερινά τουλάχιστον 30 λεπτά σε δημοφιλείς κοινωνικές πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter, το Pinterest, το Reddit, το LinkedIn, το Instagram κ.λπ. Είναι επομένως ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο για τη δημιουργία online μολύβδου - mass protein tozu fiyat.

Η έννοια του μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχει επίσης γίνει πολύ δύσκολη και σύγχυση για τις μικρές επιχειρήσεις που μόλις μπήκαν στο παιχνίδι. Έχει τη δύναμη να κάνει ή να σπάσει μια μάρκα ανάλογα με το πόσο καλά ή πόσο κακή είναι οι στρατηγικές και εκτελέστηκε.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μιας εταιρείας Nielsen και McKinsey, περίπου το 60% των καταναλωτών που ερευνούν τα προϊόντα σε απευθείας σύνδεση λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με ένα εμπορικό σήμα ή μια εταιρεία μέσω πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτές οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο ευπροσάρμοστες ώστε τα περισσότερα από τα σχόλια των προϊόντων, οι ανατροφοδοτήσεις των πελατών, οι αξιολογήσεις προϊόντων και οι πληροφορίες χρηστών βρίσκονται εύκολα εδώ καθιστώντας τους την πρώτη θέση για τους καταναλωτές να αναζητήσουν.

Οι στατιστικές υποδεικνύουν ότι μια καλοσχεδιασμένη καμπάνια μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων έχει θετικό αντίκτυπο στην οικοδόμηση της επωνυμίας της επιχείρησής σας και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ωστόσο, πάνω από το 85% των νέων επιχειρήσεων δεν είναι σίγουροι σε ποια από τις κοινωνικές πλατφόρμες και εργαλεία θα τους ωφελήσει περισσότερο στο μάρκετινγκ της μάρκας τους.

.

είναι πιο προσοδοφόρα για την επιχείρησή σας, καθώς όχι μόνο συμβάλλει στην αύξηση της μετατροπής αλλά και σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σας, με βασικούς παράγοντες όπως οι αναλυτές και τους επενδυτές και σας δίνει μεγάλη προβολή στην επιχείρησή σας. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να εξηγήσετε τον αντίκτυπο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην επωνυμία της επιχείρησής σας, διαβάστε παρακάτω.

Πηγή εικόνας

1. Βελτιωμένη αναγνώριση σήματος

Ένα άτομο θα σας θυμάται μόνο αν τα συναντάτε συχνά, σωστά;. Τα μαθηματικά είναι αρκετά απλά στον κόσμο του μάρκετινγκ. Όσο πιο ορατή είναι η επιχείρησή σας στις κοινωνικές πλατφόρμες, τόσο περισσότερο αναγνωρίζουν και θυμούνται οι καταναλωτές. Η αναγνώριση της επιχείρησής σας, η ευαισθητοποίηση σχετικά με το προϊόν και η έκθεση σε εμπορικό σήμα επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την προβολή σας στο διαδίκτυο και από τις καμπάνιες μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων στις οποίες επενδύετε.

2. Ενισχυμένη εμπιστοσύνη και αξιοπιστία

Φανταστείτε να συνδεθείτε από ένα δημοφιλές blogger, έναν σημαντικό επηρεαστή που υποστηρίζει την επιχείρησή σας ή κάποιο μεγάλο περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις κοινωνικές πλατφόρμες που λαμβάνουν την άμεση προσοχή του ακροατηρίου σας. Αυτό σίγουρα κραυγές της μεγάλης επιχειρηματικής αξιοπιστίας και της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας. Οι άνθρωποι τείνουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα εμπορικό σήμα από τον αριθμό των ατόμων που την υποστηρίζουν ή από τα ονόματα που σχετίζονται με αυτό. Μιλάμε για αξιοποίηση της αξιοπιστίας για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην επιχείρησή σας και αυτό γίνεται μέσα από μια καλοσχεδιασμένη καμπάνια μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων . Μια μελέτη του 2009 της Mext Consulting εξηγεί τη συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι στην επιχείρησή σας μόλις αρχίσουν να εμπιστεύονται την εμπιστοσύνη τους. Σύμφωνα με τη μελέτη, από το σύνολο των καταναλωτών που εμπιστεύονται την επιχείρησή σας, το 82% θα το συστήσει σε άλλους, το 78% θα επανέλθει την επόμενη φορά που ψάχνουν κάτι, το 82% θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και το 50%. θα ήταν έτοιμη να πληρώσει μια υψηλότερη τιμή για το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας.

Είναι μια κοινή τάση των διαδικτυακών καταναλωτών να επιλέγουν εμπορικά σήματα που έχουν ισχυρότερη εικονική παρουσία, ειδικά στην κοινωνική. πλατφόρμες. Αν έχετε ενεργή και ποιοτική παρουσία σε έναν τέτοιο εικονικό χώρο, η επιχείρησή σας είναι βέβαιο ότι θα είναι επιτυχής στη δημιουργία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης . Συχνά, αναζήτηση σε απευθείας σύνδεση ακροατήριο για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και όχι για ένα εμπορικό σήμα ή μια επιχείρηση. Ως εκ τούτου, ο καταναλωτής θα πάρει μια σειρά από άλλα εμπορικά σήματα, καθώς και με παρόμοια προϊόντα και υπηρεσίες που είναι βασικά οι ανταγωνιστές σας στην επιχείρηση.

4. Παραπομπή Μάρκετινγκ

Πηγαίνουν τις ημέρες κατά τις οποίες οι καταναλωτές πέρασαν από κίτρινες σελίδες ή ζήτησαν αναφορές από συναδέλφους ή φίλους για μια συγκεκριμένη απαίτηση. Ένας εικονικός καταναλωτής πρέπει σήμερα να χτυπήσει μόνο το κουμπί αναζήτησης με τις σχετικές λέξεις-κλειδιά για να πάρετε μια πληθώρα επιλογών που σχετίζονται με την απαίτηση προϊόντος ή υπηρεσίας. Ο καταναλωτής θα ταξινομήσει στη συνέχεια ένα συγκεκριμένο εμπορικό σήμα ή υπηρεσία με βάση τη φήμη του και μετά από μια ματιά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τους στο LinkedIn, στο Twitter ή σε άλλες σχετικές πλατφόρμες. Αυτό θα γίνει βασικά για να εξακριβωθεί η αξιοπιστία του εμπορικού τους σήματος, οι κριτικές πελατών, η επιχειρηματική εμπειρογνωμοσύνη, η επιχειρηματική ύπαρξη, οι αξίες της μάρκας και η ικανότητα. Η πρόκληση είναι ότι η επιχείρησή σας θα έχει πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να εντυπωσιάσει πραγματικά το ακροατήριό σας και να σφραγίσει τη συμφωνία. Ένα χάσμα στην καμπάνια μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων θα είχε ως αποτέλεσμα ο ανταγωνιστής σας να κερδίσει έναν πελάτη και να χάσετε ένα.

Πηγή εικόνας

5. Αύξηση πωλήσεων

Η καμπάνια μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων δεν αποτελεί από μόνη της ολοκληρωμένη στρατηγική πωλήσεων, αλλά έχει σίγουρα σημαντική βελτίωση σε online lead generation και μετατροπές πωλήσεων. Παρατηρήθηκε ότι οι επιχειρήσεις που προωθούν την επιχείρησή τους στα κοινωνικά μέσα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να σε απευθείας σύνδεση παραγωγή μολύβδου από τους ανταγωνιστές τους που δεν το κάνουν. Λειτουργεί σαν μια διοχέτευση για να στοχεύσετε μια ομάδα πιθανών εικονικών καταναλωτών στην επιχείρησή σας.

6 Βοηθά στην Αύξηση των Πρεσβευτών της Μάρκας

Είναι κοινή παρατήρηση ότι όταν ένας καταναλωτής εμπιστεύεται τη μάρκα σας και αρχίζει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας τακτικά. , αυτός / αυτή τείνει να γίνει πρεσβευτής μάρκας για την επιχείρησή σας και αρχίζει να την υποστηρίζει σε άλλους. Περισσότερο από το 53% των ενεργών κοινωνικών δικτύων ακολουθούν τις μάρκες που χρησιμοποιούν και εξαπλώνουν τις λέξεις-ο-στόμα ενδείξεις των προσφορών σας. Μοιράζονται τις εμπειρίες τους, εξετάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας ή απλώς δίνουν αντίχειρες (Like) ή μοιράζονται για να προωθήσουν την επιχείρησή σας ανάμεσα στις κοινωνικές επαφές τους. Περισσότερο από το 60% της ομάδας πελατών μεταξύ των ηλικιών 18-34 επίσης συμμετέχουν ενεργά στην παροχή συστάσεων και βελτιώσεων ιδεών που μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή σας σε μεγάλο βαθμό.

Image Source

Το μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο μια επιχείρηση εκτελεί στην εικονική αγορά και το είδος αναγνώρισης και ευαισθητοποίησης. επιτυγχάνει. Παρόλο που υπάρχει κίνδυνος να υποβληθούν καταγγελίες από τους καταναλωτές και να υπάρξει αρνητική ανατροφοδότηση για την επιχείρησή σας, τα οφέλη σίγουρα θα ξεπεράσουν τα αρνητικά αποτελέσματα και θα σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε και να βελτιώσετε την επιχείρησή σας λαμβάνοντας τους πελάτες σας μαζί σας καθώς μεγαλώνετε.

April 6, 2018